تاثیر نانو تکنولوژی بر ازدیاد برداشت نفت بر روی سیالات حفاری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در فنی و مهندسی، دوره: 2، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_ARTE-2-19_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 35
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افضل منصوری

کارشناسی ارشد مهندسی نفت بهره برداری

فاضل منصوری

کارشناسی ارشد مهندسی نفت مخازن

چکیده

در دنیای صنعتی و مدرن امروز صنعت نفت عملیاتی موفقیت‫آمیز نامیده می‫شود که به موجب آن می‫توان با کمترین هزینه به بالاترین تولید و کمترین درصد ریسک و خسارت رسید و به جرات می‫توان اذعان داشت در آینده نه چندان دور ارزش فناری مدرن بیشتر از خود نفت خواهد شد. چاه‫های هوشمند نه تنها باعث کاهش هزینه‫ها، بلکه عملکرد و اثر و بخشی بیشتری دارد و در خصوص تولید نیز با گرفتن بازخوردهای پی درپی محتوای تولید نرخ تولید فشار و دمای سیالات مخزن می‫تواند تصمیمات آنی را در سطح چاه اعمال کند و از طرفی باعث بازدهی بیشتر مخازن نفت و گاز و افزایش عمر چاه و نیز مخزن می‫شود. در این مقاله ابتدا به تعریف و اهمیت چاه‫های هوشمند پرداخته می‫شود و سپس نشان داده می‫شود که چگونه با استفاده از فناوری‫های هوشمند می‫توان بهره‫برداری از میادین نفتی را نسبت به روش‫های سنتی برداشت از مخازن بهبود بخشید و در نتیجه روش‫های تکمیل سنتی چاه‫های نفت و گاز و چاه‫های هوشمند مورد ارزیابی قرار می‫گیرد. سپس به توانایی چاه‫های هوشمند در مخازن شکاف‫دار، چاه‫های افقی، مخازن حاشیه‫ای و بهبود تولید، افزایش بازیافت نهایی و ارتقا مدیریت مخزن پرداخته می‫شود. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

کلیدواژه ها

چاه هوشمند، سیالات حفاری، نانو تکنولوژی، نفت و گاز‬‬‬

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.