بررسی آیرودینامیکی خودرو و تحلیل دیفیوزر به منظور افزایش پایداری خودرو در سرعت های بالا با استفاده از نرم افزار فلوئنت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در فنی و مهندسی، دوره: 2، شماره: 14
  • کد COI اختصاصی: JR_ARTE-2-14_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمدرضا حسینی علی آباد

کارشناسی مهندسی تکنولوژی خودرو، ایران

میلاد فراهانی علوی

کارشناسی مهندسی تکنولوژی خودرو، ایران

عرفان جمیلی

کارشناسی مهندسی تکنولوژی خودرو، ایران

علی کفیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک – تبدیل انرژی، دانشگاه ارومیه، ایران

چکیده

آیرودینامیک به مطالعه رفتار هوای متحرک در اطراف جسم در فضای سه بعدی می پردازد. علم آیرودینامیک خودروها سهم بزرگی در طراحی های مرتبط با امنیت خودروها دارد به طوری که هر چه درک عمیق و درستی از علم آیرودینامیک خودرو باشد و بر روی طراحی های شکل بدنه خودرو دقت شود میزان احتمال واژگونی خودروها و سایر حوادث ناگوار رانندگی پایین می آید. از طرف دیگر آیرودینامیک خودرو می تواند در میزان مصرف سوخت نیز موثر واقع شود. در سرعت های بالا فشار زیاد هوا در زیر خودرو وجود دارد که این فشار باعث می شود عقب خودرو را به سمت بالا فشار دهد، در نتیجه خودرو پایداری خود را از دست می دهد و قسمت عقب خودرو به دلیل فشار هوا به سمت بالا می رود و باعث ناپایداری در سرعت های بالا و یا سر پیچ ها می شود. از این رو قطعه دیفیوزر که در قسمت عقب خودرو و زیر سپر عقب نصب می شود، به جریان هوای زیر خودرو سرعت بیشتری می دهد و باعث افزایش انرژی رو به پایین بیشترمی شود. افزایش این انرژی باعث می شود عقب خودرو بیشتر بر روی زمین فشار آورد و در سرعت های بالای ۱۹۰ الی ۲۰۰ کیلومتر در ساعت یا در سر پیچ، خودرو پایداری بیشتری داشته باشد. در این مقاله، نخست به بررسی تعریف علم آیرودینامیک و همچنین کارکرد دیفیوزر پرداخته شد. در ادامه نرم افزار فلوئنت مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت قطعه دیفیوزر در خودروی kia sportage ۲۰۱۴ & ۲۰۱۶ از طریق نرم افزار کتیا طراحی گردیده و سپس توسط نرم افزار فلوئنت تحلیل شده است. نتایج این تحلیل بدین صورت است: در خودروی kia sportage ۲۰۱۴ بیشترین میزان سرعت سیال در نواحی انباره اگزوز می باشد و مقدار آن معادل ۲. ۳۷ متر بر ثانیه می باشد از این رو انبار اگزوز نقش به سزایی در حرکت جریان سیال ایفا می نماید و سپر تنها جهت حفاظت و ضربه گیری در این خودرو استفاده گردیده است. اما در خودروی kia sportage ۲۰۱۶ بیشترین میزان سرعت سیال برابر ۳. ۴۸ متر بر ثانیه می باشد و در نواحی دیفیوزر قرار دارد با توجه به حالت انحنای دیفیوزر و محل قرار گیری انباره تاثیر به سزایی را نسبت به kia sportage ۲۰۱۴ دارد و با توجه به میزان سرعت سیال و حالت حرکت آن، دیفیوزر در این نوع موثر واقع شده است.

کلیدواژه ها

آیرودینامیک، دیفیوزر، پایداری خودرو، فلوئنت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.