بررسی ابعاد مختلف تجلی هنر و موسیقی در عرفان ایرانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN05_2731
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه حبیب پور

کارشناسی ارشد پژوهش هنر

نسیم آگین

کارشناسی هنرهای تجسمی

مهدیه درخشانی

کارشناسی ارشد پژوهش هنر

چکیده

عرفان ایرانی به عرفان مانوی، مسیحی، بودایی و نگرش اسلامی تکیه­دارد، بر این اساس در هر تفکر عرفانی، موسیقی، ابزارها، آلات، لحن ها، موسیقی دانان، نوازندگان و هنرمندانی حضوردارند که در هزاره عرفان ایرانی زیسته اند. عرفان، سبب تنزیه موسیقی می شود و این امر نه تنها در موسیقی، که در سایر هنرها از قبیل مجسمه سازی، نگارگری، نقاشی، طراحی اسلیمی و ….نیز صادق است. گویی مفاهیمی که در عالم مجردات مورد مکاشفه قرار گرفته اند، به تصویر در می آیند. در موسیقی این چنین است، از فواصل طبیعی ماهور، به سمت شور حرکت می شود، از آنجا به نوا و راست پنجگاه می رود و در نهایت به حدی مجرد می شود که ما به ازای خارجی برای آن یافت نمی شود. گویی وقتی آن موسیقی به گوش می رسد، ابتدای خلقت متصور می شود. در این مقاله شما را با اهمبت تجلی موسیقی در عرفان و نقش هنر و موسیقی عرفانی از مناظر مختلف آشنا خواهیم کرد.

کلیدواژه ها

هنر، عرفان، موسیقی، تجلی، موسیقی عرفانی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.