تحلیل چالش های راهبری شبکه های رسمی همکاری علم و فناوری : مطالعه پنج شبکه منتخب در ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت نوآوری، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NOWAV-8-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ali shahabi

دانشجوی دکتری رشته مدیریت تکنولوژی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

Adel Azar

استاد، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد- دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

reza radfar

عضو هیئت علمی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

Reza Asadifard

عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست جمهوری، تهران، ایران

چکیده

علی رغم تحقیقات انجام شده در زمینه شبکه های همکاری علم و فناوری(STCNs)، چالش های مدیریت این شبکه ها کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه، ۵ شبکه همکاری ایجاد شده توسط نهادهای دولتی در بین سال های ۱۳۷۹ تا ۱۳۹۷ در ایران، در زمینه آزمایشگاه های فناوری های راهبردی، آزمایشگاه های علمی، بیوتکنولوژی، پزشکی مولکولی و داروهای گیاهی، مطالعه شده است. در این مقاله با مرور نظام مند تحقیقات انجام شده، ۴۱ چالش راهبری شبکه های رسمی همکاری علم و فناوری در ایران در سطح تحلیل شبکه شناسایی شد. سپس پرسشنامه محقق ساخته تدوین و در بین مطلعین ۵ شبکه همکاری منتخب که جزء فعالترین شبکه های رسمی همکاری در حوزه علم و فناوری در ایران بودند توزیع گردید. برای تحلیل ها از تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عوامل اصلی و چرخش واریماکس استفاده شد. از ۴۱ شاخص شناسایی شده، ۱۹ شاخص بار عاملی زیر ۰.۵ داشته و از تحلیل ها حذف و ۲۲ شاخص در مرحله دوم و پس از چرخش، در ۶ طبقه قرار گرفتند. با توجه به خصوصیات شاخص ها در طبقات، ۶ عنوان برای طبقات نامگذاری گردید: ۱-عضو گیری(دوشاخص)، ۲-ساختار شبکه(۶ شاخص)، ۳- موقعیت شبکه(۳ شاخص)، ۴-جریان دانش(۳ شاخص)، ۵- صیانت پذیری(۳ شاخص) و ۶- پایداری(۵ شاخص). در پایان نیز محدودیت های تحقیق ارائه شد.

کلیدواژه ها

شبکه های رسمی همکاری علم و فناوری, راهبری شبکه, چالش های راهبری شبکه, تحلیل عاملی اکتشافی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.