بررسی تاثیر رویکردهای روان درمانی بر کاهش علایم و بهبود عملکرد کودکان مبتلا به اختلالات عصب تحولی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HLSPCONF05_397
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان جمشیدی عینی

(کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران)

چکیده

زمینه و هدف: اختلالات عصب تحولی گروهی از اختلالات هستند که در دوره رشد بروز می کنند. این اختلالات عموما در اوایل دوران رشد یعنی قبل از سن مدرسه شروع و با نقایص رشدی مشخص می گردند که سبب تخریب کارکرد شخصی؛ اجتماعی؛ تحصیلی یا شغلی وی می شوند. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر رویکردهای روان درمانی بر کاهش علایم و بهبود عملکرد کودکان مبتلا به اختلالات عصب تحولی بود.روش بررسی: روش تحقیق در این پژوهش از نظر هدف، از نوع تحقیقات کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها تحقیق توصیفی (غیرآزمایشی) از نوع کتابخانه ای بود. پژوهش مروری نظام مند حاضر با جست وجوی مقالات انگلیسی از پایگاه های داده شامل Science Direct، Google Scholar ، PubMed و Scopus و با استفاده از کلمات کلیدی «Neurodevelopmental disorders»، «Psychotherapy»، «Improve performance»، «children» و عنوان کلی « Investigating the effect of psychotherapy approaches on reducing symptoms and improving performance of children with neurodevelopmental disorders» به دست آمد. همچنین مقالات فارسی در پایگاه های داده نورمگز، سیویلیکا، مگیران، علم نت و جهاد دانشگاهی با همان کلمات کلیدی به زبان فارسی مورد جست و جو قرار گرفت. همچنین مقالات منتشر شده از سال ۲۰۱۲ تا سال ۲۰۲۲ مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد که رویکردهای روان درمانی بر کاهش علایم و بهبود عملکرد کودکان مبتلا به اختلالات عصبی تحولی اثربخش است.نتیجه گیری: بنابراین به مشاوران و روانشناسان حوزه کودک توصیه میشود از برنامه ها و رویکردهای روان درمانی برای کنترل و کاهش علایم، سازگاری کودک، افزایش کیفیت زندگی کودکان مبتلا به اختلالات عصبی رشدی استفاده کنند.

کلیدواژه ها

اختلالات عصبی تحولی، رویکردهای روان درمانی، کودکان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.