آسیب شناسی ترویج نکاح موقت و تاثیر آن بر نکاح دائم و جرایم منافی عفت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR14_425
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هومن محوی

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

اکبر بشیری

استادیار دانشگاه آزاد واحد اسلامی واحد مراغه

زهرا مفیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

چکیده

نکاح موقت یا نکاح متعه یکی از اقسام ازدواج های مشروع شناخته شده در ایران است. علی رغم مشروعیت، نکاح موقت با توجه بهآثاری که دارد، میتواند نسبت به ازدواج دائم، زوج و زوجه، جامعه و فرزندان ناشی از آن و...، آسیب هایی را به همراه داشته باشد.همینطور، به نظر میرسد، این نوع ازدواج میتواند با جرایم منافی عفت نیز ارتباط منفی یا مثبت داشته باشد. به عبارت دیگر، نکاحموقت علاوه بر اینکه در زمینه کاهش جرایم منافی عفت نقش دارد، بر عکس، بعضا، خود ممکن است موجب افزایش اینگونه جرایمنیز باشد. امروزه به دلایل مختلف، مثل مسائل اقتصادی، نیاز جنسی، نیاز های معنوی و عاطفی، افزایش طلاق و تنوع طلبی، مجوزعرف و شرع و...، برخی افراد جامعه به سمت نکاح موقت میروند؛ لذا آمار ازدواج موقت در جامعه روز به روز در حال افزایش است.این در حالی است که افزایش آمار ازدواج موقت پایه و اساس نکاح دائم که تشکیل دهنده خانواده به معنی واقعی است را میتواندبه خطر انداخته و موجبات تزلزل و فروپاشی نهاد خانواده که یکی از مهم ترین و حیاتی ترین نهاد های هر جامعه ای میباشد، رافراهم سازد. بنابراین به دلیل اهمیت بالای موضوع، در این نوشته سعی بر این شده است که، آسیب های ازدواج موقت نمایان گرددو سپس آثار آن نسبت به ازدواج دائم و جرائم منافی عفت مورد بررسی قرار گیرد. روش گردآوری اطلاعات نیز از طریق مطالعهمقالات، کتاب ها و مراجعه به کتابخانه و مطالعه اسناد و مدارک خواهد بود.

کلیدواژه ها

نکاح موقت، نکاح دائم، جرائم منافی عفت، آسیب شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.