مقایسه و بررسی تطبیقی آموزش و پرورش ایران با کشور ترکیه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR14_333
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان شهبازاوغلی خیاوی

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته آموزش الهیات، دانشگاه فرهنگیان، پردیس امام علی (ع) رشت

افشین عابدی نیا

مدرس دانشگاه فرهنگیان پردیس امام علی (ع) رشت

چکیده

آموزش و پرورش از جمله مهم ترین نهاد های یک کشور به حساب می آید. درباره اهمیت آموزش و پرورش، مقالات بسیار زیادیبه چاپ رسیده است و می دانیم که نهاد آموزش و پرورش، وظیفه بسیار سنگین و مهم تعلیم و تربیت آیندگان کشور را برعهده۱دارد، قطعا اگر آموزش و پرورش نتواند به خوبی دانش آموزان را تربیت دهد، آینده یک کشور نیز نمی تواند آینده ای روشن باشد.هر کشور متناسب با نوع فرهنگ حاکم بر جامعه از سیستم آموزشی و برنامه ریزی درسی مختص خود استفاده میکند. این انتخاب بر اساس نیازمندیهای جامعه به منظور رشد و پیشرفت انجام میشود. از این رو نظام آموزشی هر کشور با سایر کشورها متفاوت خواهد بود. موقعیت استراتژیک و جغرافیایی کشور ترکیه موجب شده تا افراد از سایر کشورها با هدف تحصیل در مدارس دولتی و بین المللی به این کشور مهاجرت کنند. یکی از دغدغه های والدین ایرانی، نداشتن اطلاعات کافی درباره این مدارس است که در این مقاله به بررسی تطبیقی آموزش و پرورش ایران با کشور ترکیه پرداختهایم. نظام آموزشی در هر کشور متفاوت می باشد و با بررسی دقیق فرهنگ و قوانین یک کشور، می توان دریافت نظام آموزشی آن به چه شکل می باشد. در کشور ما نیز چند سالی است نظام آموزشی به سیستم ۳-۳-۶ برگشته است و کتابهای درسی نیز شروع به تغییرات اساسی کردند. مطالعه حاضر به منظور آشنایی بیشتر با نظام آموزشی دو کشور ایران و ترکیه، به مقایسه و بررسی تطبیقی آموزش و پرورش ایران با کشور ترکیه پرداخته است.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، مطالعه تطبیقی، نظام آموزشی، آموزش در ایران، آموزش در ترکیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.