بررسی جایگاه اصل برائت در نظام حقوقی ایران و اسناد بین المللی حقوق بشر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR14_227
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 411
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود مظاهری تهرانی

عضو انجمن ایرانی حقوق بین الملل کیفری

چکیده

اصل برائت به عنوان یکی از اصول حاکم بر دادرسی های کیفری از جایگاه ارزشمندی در اسناد بین المللی حقوق بشر برخوردار است . این اصل که یکی از لوازم دادرسی عادلانه به شمار می رود دارای اثاری چون حق دفاع متهم ، تکلیف مقام تعقیب به تحصیل و ارائه دلیل ، تفسیر شک به نفع متهم ، تفهیم اتهام ، حق انتخاب وکیل مدافع و دفاع ، حق برخورداری از ازادی موقت ، حق اختیار سکوت ، حق جدایی متهم از محکوم هنگام بازداشت ، حق بهره مندی از خدمات مترجم در صورت ضرورت و ... می باشد که این اثار در اسناد منطقه ای و جهانی حقوق بشر به خوبی به رسمیت شناخته شده اند و دول جامعه ملل متعهد به تامین انها در قوانین موضوعه خود گشته اند . از همین رو سعی گردیده است تا در این مقاله ضمن تبیین جایگاه این اصل در اسناد منطقه ای و جهانی حقوق بشر ، میزان پایبندی نظام حقوقی ایران به این اسناد مورد بررسی قرار گیرد .

کلیدواژه ها

دادرسی عادلانه ، اصل برائت ، حقوق متهم ، اسناد بین المللی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.