بررسی چند همسری در ایران و سایر کشورها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR14_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1996
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آریا امان

دانشجوی کارشناسی آموزش علوم اجتماعی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر بیرجند، بیرجند، ایران.

علی کیخا

دانشجوی کارشناسی آموزش علوم اجتماعی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر بیرجند، بیرجند، ایران.

احمدعلی رهدار

دانشجوی کارشناسی راهنمایی و مشاوره دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر بیرجند، بیرجند، ایران.

چکیده

چند همسری یا پلیوژامی فرایندی است که در آن یک فرد مجاز به ازدواج و داشتن چند همسر است. در ایران،قانونا ازدواج چند همسری غیرمجاز است و به عنوان یک جرم محسوب میشود. به عبارت دیگر، ازدواج با چند همسر در ایران قانونی نیست و در صورت تخلف از این قانون، متجاوز به مجازات قانونی خواهد شد.اما در کشورهای دیگر، چند همسری قابل قبول است و در برخی از کشورها، حتی قوانین خاصی در خصوص این موضوع وجود دارد. برای مثال، در برخی کشورهای اسلامی مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی، قوانینی برای ازدواج چند همسری وجود دارد و ایننوع از ازدواج رسما قانونی است. در برخی دیگر از کشورها نیز مانند مالزی، اندونزی و کویت، ازدواج چند همسری در برخی شرایط قانونی است.هرچند که همسر دوم و سایر همسران در این کشورها حقوق کاملیندارند و معمولا پیچیدگیهای حقوقی و اجتماعی را با خود به همراه دارد. صحبت در مورد چند همسری همیشه با توجه به قانون و شرایط فرهنگی هر کشور متفاوت است و باید با این نکته در نظر گرفته شود.هدف این مقاله بررسی چند همسری در ایران و سایر کشورها است و این مقاله به روش کتابخانه ای نگارش یافته است.بنابراین لازم است به دور از هر گونه قضاوت به بازکاوی جامعه شناختی این پدیده و بازتاب آن در اجتماع پرداخت.

کلیدواژه ها

چندهمسری ، ازدواج ، همسر ،جامعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.