بررسی رابطه بین مدیریت سود و فرصت های سرمایه گذاری پایدار: نقش تعدیل گر کیفیت حسابرسی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس ترفندهای مدرن مدیریت، حسابداری، اقتصاد و بانکداری با رویکرد رشد کسب و کارها
  • کد COI اختصاصی: MTAEB16_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید انور رشیدی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، شهردار سنندج

حمید خضری

کارشناسی ارشد مدیریت امور شهری ،رئیس سازمان حمل و نقل شهرداری سنندج

کتایون خراسان زاد

کارشناسی ارشد توسعه و برنامه ریزی اقتصادی،معاونت برنامه و بودجه شهرداری سنندج

چکیده

هدف این پژوهش بررسی تاثیرات مدیریت سود و کیفیت حسابرسی بر فرصت های سرمایه گذاری پایدار می باشد. همچنین نقش تعدیل کننده کیفیت حسابرس بر رابطه بین مدیریت سود و فرصت های سرمایه گذاری پایدار نیز بررسی می گردد. مدیریت سود و الگوهای آن از موضوعاتی است که همواره از سوی نهادهای ناظر و پژوهشگران مورد توجه قرار گرفته است. از این رو شناخت اثرات آن عملکرد شرکت از جایگاه ویژه ای برخوردار است. بدین منظور تعداد ۱۵۸ شرکت با استفاده از حذف سیستماتیک طی سال های ۱۳۹۵-۱۴۰۱ از شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران انتخاب گردیده است. در پژوهش حاضر برای تعیین پایایی متغیرهای پژوهش از آزمون فیشر برای نداشتن هم خطی بین متغیرها از آزمون واریانس عامل تورم استفاده گردیده و متغیرهای مستقل وابسته و کنترلی در طی دوره پژوهش در سطح پایا و قابل آزمون بودند و از طریق اجرای آزمون های F لیمر، هاسمن و رگرسیون چند متغیره اقدام به آزمون فرضیه ها نمودیم. نتایج حاصل از آزمون تحلیل داده ها نشان داد مدیریت سود رابطه منفی و معناداری با فرصت های سرمایه گذاری پایدار دارد. با اینحال، کیفیت حسابرسی رابطه مثبت معناداری با فرصت های سرمایه گذاری پایدار دارد. همچنین کیفیت حسابرسی رابطه بین مدیریت سود و فرصت های سرمایه گذاری پایدار را تعدیل می کند.. نتایج این مطالعه پیشنهادات مفیدی را برای پژوهشگران و فعالان بازار سرمایه ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

کیفیت حسابرسی، مدیریت سود، فرصت های سرمایه گذاری پایدار، اندازه موسسه حسابرسی، مدیریت سود تعهدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.