شیوه و اصول آموزش زبان فارسی به فراگیران غیر فارسی زبان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات راهبردی در تعلیم و آموزش و پرورش، دوره: 1، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_SREE-1-6_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 164
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی آموزش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید مطهری زاهدان
لیسانس دبیری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان شهید رجایی ارومیه
کارشناسی ارشد ادبیات تطبیقی دانشگاه پیام نور مرکز تبریز
دانشجوی ارشد برنامه ریزی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردکان
چکیده
زبان فارسی یا پارسی جزو قدیمی ترین زبان های دنیا و در کنار زبان یونانی، دومین زبان کلاسیک جهان محسوب می شود. فرهنگ بخش گسست ناپذیر از زبان است و آموزش زبان در ذات خود مفاهیم فرهنگی را منتقل می کند. آموزش و گسترش زبان فارسی از گران بهاترین میراث فرهنگی ایرانیان و در ارتباط با هویت مردم ایران نقش بسیار مهمی دارد. یکی از راه های گسترش این زبان، آموزش زبان فارسی است. آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان دارای سابقه طولانی می باشد که زبان آموزان با اهداف گوناگونی از جمله علاقه، شناخت بیشتر، اهداف تجاری، سیاسی و یا مذهبی به یادگیری آن می پردازند. آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان یک حرفه است که باید مدرس علاوه بر تسلط کافی با روش و فنون تدریس هم آشنایی داشته باشد. روش این تحقیق تجزیه و تحلیل کتابخانه ای- مروری است که به شیوه توصیفی انجام گرفته و برای جمع آوری اطلاعات از مقالات، کتب، اسناد و پایگاه های اینترنتی معتبر در این حوزه بهره گرفته ایم. نتایج بررسی ها حاکی از آن است که دو رکن مهم مورد توجه در آموزش زبان فارسی مهارت گوش دادن و آموزش دستور زبان فارسی می باشد که با راهبردهایی می توان به تقویت آن ها در زبان آموزان غیرفارسی زبان منجر شد. از جمله روش های آموزش زبان فارسی می توان به روش شنیداری گفتاری، رویکرد ارتباطی، روش مستقیم و غیره اشاره کرد که هر کدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند.کلیدواژه ها
زبان فارسی، فراگیران، غیرفارسی زبان، آموزش زبان.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.