رابطه نگرش مدیران صنایع نسبت به علوم رفتاری با رشته تحصیلی ، سابقه خدمت و میزان آشنایی آنان با علوم فوق

  • سال انتشار: 1379
  • محل انتشار: مجله دستاوردهای روانشناختی، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PSYC-7-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم نوری

عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان

حسین مولوی

عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان

حسین شکرکن

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز،اهواز ، ایران

چکیده

با توجه به تاثیر نگرش در رفتار و عملکرد مدیران ، پژوهش حاضر به بررسی رابطه نگرش مدیران صنایع استان اصفهان نسبت به علوم رفتاری مهم در فاصله سالهای ۷۹-۱۳۷۷ اختصاص یافته است . مرور پژوهشها بیانگر اهمیت هر دو مبحث مدیریت و نگرش بود، ولی مرور مزبور فقدان تحقیقات مشابه ، چه در ایران و چه در سایر کشورها، را نیز نشان داد. بر همین اساس ، پرسشنامه محقق ساخته ای برای سنجش نگرش مدیران نسبت به علوم رفتاری به همراه دو پرسشنامه دیگر تنظیم گردید. پایایی و روایی پرسشنامه در مرحله مقدماتی تحقیق مورد سنجش و تایید قرار گرفت و سپس پرسشنامه ها اجرا گردید.    جامعه آماری پژوهش را کلیه مدیران صنایع استان در نیمه اول سال ۱۳۷۹، و نمونه مورد برسی را مدیران مراکز صنعتی دارای حداقل یکصد نفر کارمند یا کارگر، تشکیل داد. پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع پیمایشی بوده است . داده های توصیفی مربوط به ۱۲۴ نفر از مدیران که پرسشنامه ها را تکمیل و اعاده کرده بودند مورد محاسبه قرار گرفت . تحلیل داده ها در رابطه با یافته های جانبی و به ویژه سه فرضیه اصلی پژوهش انجام پذیرفت . بررسی فرضیه اول ، بیانگر وجود تفاوت معنی دار بین نگرش مدیران فارغ التحصیل از رشته های دانشگاهی مدیریت با مهندسی - فنی (۰۵/۰=a) و همچنین بین نگرش مدیران فارغ التحصیل رشته های دانشگاهی مدیریت با مدیران دیپلمه بود (۰۱/۰=a). فرضیه دوم تحقیق تایید نشد؛ بنابراین ، نگرش متفاوت مدیران دارای سوابق خدمت و مدیریت متفاوت مورد تایید قرار نگرفت . آزمون فرضیه سوم ، بیانگر وجود نگرش متفاوت مدیرانی بود که میزان آشنایی آنان با علوم رفتاری متفاوت بود. در راستای یافته های اصلی پژوهش ، محدودیتهای تحقیق و همچنین پیشنهادهای سودمند برای پژوهشگران و مسوولان ، مدیران ، و برنامه ریزان ارائه گردیده است .

کلیدواژه ها

نگرش به علوم رفتاری , آشنائی با علوم رفتاری , رشته تحصیلی مدیران , سابقه خدمت مدیران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.