بررسی اثرات ناشی از انفجار مخزن اتیلن پتروشیمی گچساران به کمک نرم افزار تخصصی PHAST

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تازه های پژوهش در صنایع شیمی، نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: COGRPCONF01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد جهان آرا

دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گچساران

حمیدرضا حیدری

دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی پلیمر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

حوادث فرآیندی عمده ترین و بارزترین علت عمده ایجادکننده هزینه های هنگفت اقتصادی، انسانی و محیط زیستی در واحدهای فرآیندی نفت و گاز می باشند. بعضی صنایع مثل صنایع فرآیندی به دلیل انتقال حجم عظیمی از فرآورده های هیدروکربنی ذاتا خطرناک هستند و پتانسیل بروز حوادث بالایی دارند. آگاهی از شعاع های انفجار، آتش و خسارت ناشی از آن می تواند نقشی مهم در دست یابی به اقدامات پیشگیرانه از حوادث داشته باشد. در این تحقیق به شبیه سازی انفجار مخزن اتیلن (TK-۱۷۰۱) واحد الفین پتروشیمی گچساران با استفاده از نسخه ی جدید نرم افزار PHAST مدل PHAST safeti ۸.۴ در شرایط آب و هوایی ۵/D (خنثی D) از سناریوی Catastrophic rupture پرداخته شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد شدت تبخیر در لحظه ی اولیه بالا بوده و پس از گذشت ۵۱۰ ثانیه، از شدت تبخیر کاسته شده و این پدیده با گذشت زمان منجر به کاهش شعاع می شود. منحنی های حاصل از شدت تشعشع آتش استخری تاخیری نشان می دهد که در سناریوی Catastrophic rupture شدت دامنه ی اثرپذیری آن ها به ترتیب برابر با ۳۰۷ متر، ۳۱۷ متر و ۳۲۷ متر می باشد. نتایج انفجار و موج انفجار با کلاس جوی D و شدت موج ۰/۰۲۰۶۸bar و معادل با ۱۲۰۰۰ متر را در بر می گیرد. هم چنین میزان تابش گرمایی ناشی از آتش استخری تاخیری تا فاصله ی ۶۳۵ متری را در بر خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

انفجار، آتش استخری، آتش ناگهانی، اتیلن، ایمنی، نرم افزار PHAST

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.