محدودیت روش های ادامه فراسو و برازش چند جمله ای در پردازش سیگنال و تصویر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تازه های پژوهش در صنایع شیمی، نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: COGRPCONF01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب خداکرمی

ژئوفیزیک _گرانیسنجی- کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان

چکیده

روی نقشه ها و پروفیل های بی هنجاری های بوگه در یک منطقه اکتشافی در صورتی که نوفه ها به خوبی حذف شده باشند، معمولا دونوع بیهنجاری قابل تفکیک است. یکی بازتاب گرانی منابع با گسترش زیاد که به طور معمول نسبت به اهداف اکتشافی معدنی در عمق بیشتری قراردارند. مانند سنگ های پایه یا ژئوسنکلینال ها که بی هنجاری های مربوط به آنها به صورت پربندهایی با تغییرات یکنواخت تر و گستردگی بیشتر(نسبت به بی هنجاری های اهداف اکتشافی) خود را نشان می دهند.اینها بی هنجاری های منطقه ای نامیده می شوند،که از دید طیفی به صورتفرکانس های فضایی کم یا طول موج های بلند خود را نشان می دهند. نوع دوم بی هنجاری های موجود در واقع اهداف اکتشافی نفتی،معدنی ویاعمرانی هستند که با گسترش کم)نسبت به منابع قبلی( ودامنه تغییرات شدیدتر ظاهر می شوند. این بی هنجاری ها به صورت فرکانس های زیاد یاطول موج های کوتاه نمودار می شوند.جدایش بی هنجاری های باقیمانده و منطقه ای یکی از مراحل اصلی پردازش داده های گرانی است که توسط محققین، با روشهای مختلف انجام شدهاست. جدایش و تفکیک بیهنجاریهای گرانی بخشی از فرایند پردازش تصویر میباشد که در سالیان اخیر در شاخه های مختلف علوم گسترش پیداکرده است. در این تحقیق، از روش مرسوم برازش چند جملهای و فیلتر ادامه فراسو برای جداسازی بی هنجاری ها استفاده شده است.از شش مدل کروی با مشخصات متفاوت به عنوان چشمه های مصنوعی جهت تهیه داده های مصنوعی استفاده شده است .به منظور بررسی پایداریو عمکرد این روش ها در مقابل نوفه، این روش به داده های مصنوعی همراه با نوفه گاوسی پنج درصد اعمال شد.در روش برازش چندجملهای با استفاده از چندجمله ای های با مرتبه های مختلف و محاسبه ضرایب متناظرشان، بی هنجاری های باقیمانده و محلیاز همدیگر جداسازی شده اند. اما در روش برازش چند جمله ای تعیین مرتبه چند جمله ای مستلزم داشتن اطلاعات اولیه می باشد.در روش دوم با استفاده از فیلتر ادامه فراسو داده های گرانی به ارتفاع های مختلف فراسو و نتایج آن بدست آمده است. در این روش در ترازهایارتفاعی بالاتر بی هنجاری های محلی تضعیف شده و بی هنجاری های منطقه ای و بزرگ مقیاس باقی خواهد ماند.در روش برازش چندجمله ای صرفا جدایش بی هنجاری های منطقه ای و باقیمانده از همدیگر امکان پذیر است. در روش فیلتر ادامه فراسو نیز باتضعیف بی هنجاری های کوچک مقیاس صرفا امکان آشکارسازی بیهنجاریهای بزرگ مقیاس وجود دارد. در این تکنیک دستیابی به بی هنجاریمحلی ممکن نیست.

کلیدواژه ها

جداسازی بی هنجاری، برازش چندجمله ای، پردازش سیگنال و تصویر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.