مقایسه سبک های تفکر و هیجان طلبی در دانشجویان دختر رشته های هنر و ریاضی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دستاوردهای روانشناختی، دوره: 20، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_PSYC-20-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن احدی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه روان شناسی، تهران، ایران

فاطمه خوئینی

دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه روان شناسی تربیتی، تهران، ایران، (نویسنده مسئول)

علی دلاور

استاد دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

پژوهش حاضر با هدف مقایسه سبک های تفکر و هیجان طلبی در دانشجویان کارشناسی رشته های هنر و ریاضی انجام شده است. پژوهش از نوع علی مقایسه ای است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان دختر رشته هنر و ریاضی، دانشکده هنر و معماری واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد اسلامی و مجتمع آموزشی پیامبر اعظم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز است که در نیمسال دوم تحصیلی ۸۸-۸۷ به تحصیل اشتغال داشتند. نمونه ی پژوهش شامل ۶۶۲ نفر از دانشجویان دختر ریاضی و هنر بودند که به روش نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب شدند. برای سنجش سبک های تفکر از پرسشنامه سبک های تفکر (TSI؛ استرنبرگ، a۱۹۹۷) و نیز برای اندازه گیری هیجان طلبی از آزمون هیجان طلبی (AISS؛ آرنت، ۱۹۹۴) استفاده شد که هر دو آزمون فوق برای دانشجویان در دانشگاههایشان اجرا گردید. پس از جمع آوری داده ها، فرضیه های تحقیق از طریق آزمون t گروههای مستقل تحلیل شدند و نتایج زیر حاصل گردید: بین سبک های تفکر قضاوتگر، فرد سالار، پایور سالار، کلی نگر و جزئی نگر، در دانشجویان ریاضی و هنر تفاوتی وجود ندارد و سبک تفکر درون نگر در دانشجویان هنر بیشتر از دانشجویان ریاضی است (۰۱/۰p< )، سبک تفکر بیرون نگر دانشجویان ریاضی بیشتر از دانشجویان هنر است (۰۵/۰p< ). همچنین سبک های تفکر اجرایی و محافظه کار در دانشجویان ریاضی بیشتر از هنر است (۰۱/۰p< ) و نیز سبک های تفکر ناسالار (۰۵/۰p< ) و قانون گذار، جرگه سالار و آزاداندیش در دانشجویان هنر بیشتر از دانشجویان ریاضی است (۰۱/۰p< ) و همچنین هیجان طلبی دانشجویان هنر بیشتر از دانشجویان ریاضی است (۰۱/۰p< ).

کلیدواژه ها

سبک های تفکر, هیجان طلبی, دختران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.