ارزیابی شاخص های شهر سالم با رویکرد محیط زیست شهری با استفاده از مدل های چند معیاره (مطالعه موردی: شهر تبریز)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: UMCONF09_178
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 245
نویسندگان
دانشجوی دکتری برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران، تهران، ایران
عضو هیئت علمی گروه مهندسی فضای سبز دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
کارشناسی ارشد طراحی محیط زیست دانشگاه تهران، تهران، ایران
پژوهشگر دکتری معماری منظر، دانشکده هنر، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده
هدف از این پژوهش ارزیابی شاخص های شهر سالم در کلانشهر تبریز است و برای انجام آن از داده های سرشماریعمومی نفوس مسکن در سال ۱۳۹۵ استفاده شد و برای تجزیه و تحلیل، با استفاده از مدل تودیم، شاخص های شهر سالم دربا رویکرد محیط زیست شهری شهر تبریز ارزیابی شد. بر اساس نتایج به دست آمده، منطقه های ۱ و ۲ از وضعیت مطلوبی ازشاخص های شهر سالم برخوردار بودند. این نتایج نشان میدهد که در این مناطق، زیرساختهای اساسی، خدمات بهداشتی ودرمانی، کیفیت هوای بهتر و تاسیسات آموزشی و فرهنگی به طور مناسب فراهم شده است . با این حال، نتایج نشان میدهدکه برخی مناطق شهر تبریز هنوز به وضعیت مطلوبی از شاخص های شهر سالم دست نیافته اند. در این مناطق، بهبودزیرساخت های حمل و نقل، کاهش آلودگی هوا، توسعه فضاهای سبز و ارتقاء خدمات بهداشتی و درمانی از اولویت های اصلیاست؛ بنابراین، برای دستیابی به یک شهر تبریز سالم و کیفیت بالا، توصیه میشود که تلاش ها برای بهبود شاخص های شهرسالم در مناطقی که هنوز به وضعیت مطلوب نرسیده اند، ادامه یابد. این شامل افزایش سرمایه گذاری در زیرساخت های اساسی،توسعه حمل و نقل عمومی، کاهش آلودگی هوا، ایجاد فضاهای سبز و بهبود خدمات بهداشتی و درمانی میشود. علاوه بر این،توسعه پایدار و رعایت معیارهای محیط زیستی نیز باید در تمام مناطق شهر تبریز به عنوان یک هدف مهم در نظر گرفته شود .با توجه به این تحقیق، اقدامات بیشتر در جهت بهبود شاخص های شهر سالم در شهر تبریز میتواند بهبود کیفیت زندگی ساکنانرا فراهم کند و به سازگاری بیشتر با محیط زیست کمک کند.کلیدواژه ها
شهر سالم، مدل تودیم، مدل های چند معیاره، کلانشهر تبریزمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.