طراحی ساختمان سبز بر مبنای معماری پایدار
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: UMCONF09_147
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 251
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، موسسه آموزش عالی سراج
استادیار و عضو هیات علمی گروه معماری، موسسه آموزش عالی سراج
چکیده
اکنون که به دلایل مختلف جمعیت و مهاجرت از روستاها به شهرها افزایش یافته است، فضای زندگی از خانه های ویلایی بهآپارتمان ها کاهش یافته است. جدای از بحران خانه، بحران های جدی تری مانند بحران آب و انرژی وجود دارد. محدودیت هایمنابع انرژی به بحران های اساسی در سراسر جهان تبدیل شده است و ساختمان ها بخش وسیعی از مصرف انرژی را تشکیل میدهند.با آگاهی از این واقعیت، در کنار مسائل حفاظت از محیط زیست و کاهش آلودگی هوای شهرها، نیاز به استفاده بهتر از منابع و لوازمموردنیاز بیشتر مطرح می شود. برای مقابله با این معضلات، از چهل سال گذشته اندیشه ای جهانی به نام «توسعه پایدار» ایجاد شدهاست و جوامع بین المللی راهبردهای بسیاری ازجمله تغییر رویکرد در سبک زندگی را برای تکمیل آن ارائه کرده اند. اکنون با شرایطحاکم بر جهان و کشور، شایسته است در مکان های خاصی از منابع تجدید ناپذیر استفاده شود و به فکر تامین انرژی با روش هایپایدار و همچنین تلاش برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی باشد؛ بنابراین معماری سنتی ایران که دارای ویژگی های منحصر بهفردی است، علاوه بر توجه به حفظ محیط زیست و مسائل زیبایی شناختی، پاسخگوی نیازهای اقلیمی هر منطقه است. در این مقاله بامطالعات کتابخانه ای، توجه به عوامل کیفی و کمی تاثیرگذار و ارائه راهکارها و نظریه های طراحی مسکن و جمع آوری اطلاعاتپیرامون رویکرد مربوط، عوامل تاثیر گذار برای طراحی مجتمع مسکونی سبز، ارائه داده شده تا باعث رضایت مندی ساکنین شود.کلیدواژه ها
معماری سبز، معماری پایدار، توسعه پایدار، ساختمان سبزمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.