مفهوم معماری پایدار با بررسی نقش و فواید عناصر پایداری در معماری بومی ایرانی اقلیم گرم و خشک
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: UMCONF09_142
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 173
نویسندگان
کارشناس ارشد دانشگاه غیرانتفاعی البرز قزوین، گروه معماری
چکیده
میراث معماری ایرانی را میتوان در معماری بومی این سرزمین کاوش کرد، که نشانگر ویژگی های فرهنگی و اقلیمی مختلف درهر منطقه از کشورمان است. معماران بومی با اتکاء به باورها و اعتقادات مردم بناهایی جاودانه به دور از هر گونه الگوبرداری، بنا کرده اند.بناهای ساخته شده بر اساس معیارهای معماری بومی تا حد قابل توجهی با مفاهیم پایداری قرابت داشته و ضمن ارتقاء کیفیت زندگیمحدودیتی به لحاظ منابع در آینده را منجر نمی شود. با توجه به ساختار اصلی این تحقیق دو مبحث معماری پایدار و معماری بومیمورد توجه قرار گرفته است. بحث پایداری در معماری از جایگاه ویژه ای برخوردار است. مسائل اقلیمی مهم نظیر جهت گیری، فرم بنا،عناصر و المان های اقلیمی از جمله مواردی است که مهم شمردن آنها موجب کاهش اتلاف انرژی و آسیب کمتر به محیط زیستمی شود. با توجه به اینکه منابع غیر طبیعی انرژی پایان پذیر و رو به کاهش است باید نسبت به گذشته بهره برداری از انرژی های پاکو تجدیدپذیر مورد عنایت طراحان قرار گیرد.کلیدواژه ها
معماری بومی، پایداری، جهت گیریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.