بررسی موانع فرهنگ کتاب خوانی در بین دبیران مقطع متوسطه دوم شهر رودهن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ماهنامه پایاشهر، دوره: 5، شماره: 57
  • کد COI اختصاصی: JR_PAYA-5-57_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 28
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر صادقیان

دانش آموخته دکتری روان شناسی سلامت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی موانع فرهنگ کتاب خوانی در بین دبیران مقطع متوسطه دوم ناحیه یک شهرری بود. روش پژوهش توصیفی - پیمایشی بود. جامعه آماری این تحقیق کلیه دبیران مقطع متوسطه دوم شهر رودهن بود. با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی ساده، ۳۸۴ نفر به عنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور سنجش متغیرهای مورد استفاده در پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید. برای تعیین روایی محتوا به روش لاوشه، دو ضریب نسبی روایی محتوا (CVR) و شاخص روایی محتوا (CVI) به کار گرفته شد. با توجه به مقادیر به دست آمده، روایی محتوایی پرسشنامه ازنظر کمی نیز مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه ها بر اساس آلفای کرونباخ برآورد گردید. در بخش آمار استنباطی داده ها با استفاده از آزمون تی تک نمونه ای، تحلیل عامل و آزمون رتبه بندی فریدمن مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند، و نتایج نشان داد بین میانگین وضعیت موجود فرهنگ کتاب خوانی در بین مقطع متوسطه دوم شهر رودهن اختلاف معناداری با میانگین جامعه وجود دارد. تحلیل عامل نشان داد که بالاترین بار مولفه های (عوامل اجتماعی و عوامل فردی) بر روی عامل اول است. بر اساس آزمون فریدمن بین میانگین شاخص های به دست آمده تفاوت معناداری وجود دارد و در زمینه میانگین رتبه موانع فرهنگ کتاب خوانی در بین دبیران مقطع متوسطه دوم شهر رودهن، میانگین عوامل فردی و عوامل اجتماعی به ترتیب با ۸۷/۶ و ۴۹/۵ بالاتر از سایر متغیرها است.

کلیدواژه ها

دبیران، فرهنگ کتاب خوانی، موانع.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.