هندوان و آیین های محرم در لکهنو در دوره نواب اوده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پژوهشنامه تاریخ تمدن اسلامی، دوره: 50، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JHIC-50-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن معصومی

Associate Professor, University of Tehran

فهیمه مخبردزفولی

Assistant Professor, Islamic Azad University

مریم علی پورجیرنده

PhD Student, Islamic Azad University

چکیده

شکل­گیری حکومت شیعی نواب اوده در شمال هند، در سده دوازدهم هجری موجب گسترش تشیع در این منطقه شد. نواب اوده با شیوه های گوناگون و صرف مبالغ و هزینه­های بسیار به ترویج و تشویق هندوان  برای شرکت در آیین های محرم پرداختند. در نتیجه فرهنگ و آیین­های شیعی به­ویژه آیین سوگواری امام حسین-علیه­السلام-جزئی از فرهنگ عمومی در منطقه وسیعی از شمال هند شد و به­تدریج مسلمانان اهل سنت و هندوها نیز در این مراسم شرکت کردند. مشارکت هندوان موجب شد تا برخی از آیین­های محرم تحت تاثیر فرهنگ بومی و باورهای هندوان قرار گیرد . این مقاله به بررسی علل و انگیزه­های مشارکت هندوان در برپایی آیین­های محرم و پیامدهای این مشارکت، از زمان تشکیل حکومت شیعی نواب اوده تا تسلط بریتانیایی­ها بر این منطقه پرداخته است.

کلیدواژه ها

Muharram ceremony, Lucknow, Hindus, Imambara, Taʻziya

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.