ارائه مدل و الگوریتم تصمیمگیری چندمعیاره فازی برای مسأله انتخاب تأمین کنندگان در زنجیره عرضه
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
- کد COI اختصاصی: IIEC09_345
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2392
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه علم و فرهنگ – تهران- ایران
چکیده
انتخاب مناسب تأمینکنندگان به عنوان یکی از اجزای بالاسری زنجیره تأمین و تخصیص سفارشها به آنها، تأثیر زیادی در کارایی شرکت، سودآوری، کاهش موجودیها و در بلندمدت افزایش رضایت مشتری، سهم بازار را دارد. این مقاله با هدف ارائه یکمدل تصمیمگیری مناسب در زمینه ارزیابی تأمین کنندگان و تشریح یک ابزار تصمیمگیری کارآمد برای انتخاب بهترین تأمینکننده به نگارش درآمده است. مدل تصمیمگیری پیشنهادی با قابلیت بومیسازی، در چارچوب سلسله مراتبی و در 4 سطح طراحی شده ومشتمل بر معیارها و زیرمعیارهای لازم برای ارزیابی تأمینکننده در راستای تحقق اهداف سازمان میباشد. در حوزه انتخاب، از تلفیقدو روش تصمیمگیری چندشاخصه یعنی تحلیل سلسله مراتبی و تاپسیس استفاده شده که از ویژگیهای بارز آن، بهرهگیری از تئوری فازی به دلیل وجود عدم قطعیت در تصمیمگیریها، در نظر گرفتن یک سطح اطمینان برای کارشناسان در مورد نظراتشان αاعمال یک شاخص خوشبینیμ که ما از نظرات کارشناسان خواهیم داشت و دیگری استفاده از روش فاصله متریک برای محاسبه فاصله هر یک از آلترناتیوها نسبت به نقاط ایدهآل مثبت و منفی (در فاز رتبهبندی) است. در پایان با استفاده از یک مطالعه موردی در صنعت مواد غذایی، به دلیل تنوع مواد اولیه و تأمینکنندگان، نتایج مورد ارزیابی واقع شده استکلیدواژه ها
مدیریت زنجیره تأمین، انتخاب تأمینکننده، تئوری فازی، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، تاپسیسمقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.