مروری بر بیوفلوتاسیون و بیوفلوکولاسین کانی گالن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مهندسی منابع معدنی، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_MHRE-8-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول عابدی اشکاوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

ابراهیم عظیمی

استادیار، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

سید محمد رئوف حسینی

دانشیار، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

چکیده

در چند دهه اخیر، استفاده از میکروارگانیسم ها و محصولات آنها برای جداسازی زیستی کانی ها، به ویژه بیوفلوتاسیون و بیوفلوکولاسیون، بیشتر مورد توجه محققان و صنایع قرار گرفته است. با توجه به مزایای روش های زیستی، در این پژوهش به بررسی مطالعات انجام گرفته بر روی جداسازی گالن از کانی های معمول همراه آن از جمله اسفالریت، کالکوپیریت و پیریت به کمک میکروارگانیسم ها و ترشحات خارج سلولی آنها و نتایج حاصله پرداخته شده است. بر اساس یافته ها، سلول های باکتریایی گونه تیوباسیلوس، توانایی مناسبی برای بازداشت و فلوکولاسیون انتخابی گالن دارند، لیکن سلول های گونه پلیمیکسا، توانایی بازداشت و فلوکولاسیون انتخابی پایینی داشته و اکثر کانی های سولفیدی حاضر در پالپ را بازداشت یا فلوکوله می کند. به علاوه، سازگار کردن باکتری ها، به ویژه گونه پلیمیکسا با گالن و کانی های همراه، باعث افزایش ترشحات خارج سلولی از جنس پروتئینی یا پلی ساکاریدی خواهد شد. باکتری های سازگار شده باسیلوس سابتیلیس و باسیلوس مگاتریوم، توانایی جداسازی گالن را دارند. با توجه به ماهیت آبرانی پروتئین های خارج سلولی، جذب کمتر آنها بر روی سطح گالن در مقایسه با اسفالریت، باعث شناوری کانی دوم و بازداشت گالن می شود. در مقابل، ترشح بیشتر پروتئین در حضور گالن نسبت به پیریت، در اثر سازگاری، باعث شناوری گالن و بازداشت کانی دوم خواهد شد. همچنین، می توان گفت که تمایل پلی ساکاریدهای خارج سلولی به جذب بر روی گالن و تمایل پروتئین های خارج سلولی به جذب بر روی اسفالریت باعث می شود که در صورت تماس مخلوط این دو کانی با EPS باکتریایی، معمولا گالن بازداشت یا فلوکوله شده و اسفالریت تا حدی شناور شود.

کلیدواژه ها

میکروارگانیسم, بیوفلوتاسیون, بیوفلوکولاسیون, گالن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.