بررسی تحریک علنی و مستقیم به ارتکاب نسل کشی در حقوق کیفری بین المللی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش حقوق کیفری، دوره: 11، شماره: 43
  • کد COI اختصاصی: JR_CLR-11-43_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگین پورمحمدی

دانش آموخته ی حقوق جزا و جرم شناسی پردیس دانشگاه گیلان،رشت، ایران

مهین سبحانی

استادیار گروه حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه گیلان،رشت، ایران

مجتبی جانی پور

دانشیار گروه حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه گیلان، رشت، ایران

چکیده

با توجه به ماهیت جمعی جرایم بین المللی، تحریک به ارتکاب جرم، نقش مهمی در تهییج و تشویق افراد به هم سویی و همراهی با ارتکاب جرایم بین المللی دارد. در تحریک به جرایم بین المللی تفکیکی که در اساسنامه ی دادگاه های بین المللی مشاهده می شود، تفکیک بین تحریک به ارتکاب جرم بین المللی و تحریک علنی و مستقیم به نسل کشی است. این تفکیک این سوال ها را به ذهن متبادر می سازد که چه تفاوتی بین این دو شکل از تحریک وجود دارد؟ و چرا چنین صراحت جداگانه ای در جرم نسل کشی وجود دارد؟ این مقاله با بررسی اساسنامه ها و رویه های قضایی بین المللی به این نتیجه می رسد که تحریک به ارتکاب جرایم بین المللی به عنوان شکل تبعی از مسئولیت کیفری است که مستلزم ارتکاب جرم اصلی است، اما تحریک علنی و مستقیم به ارتکاب نسل کشی به مثابه ی جرمی مستقل و از مصادیق خاص جرایم مبتنی بر نفرت و نوع خاصی از سخنرانی نفرت آمیز می باشد که صرف نظر از ارتکاب نسل کشی محقق می گردد که به دلیل شدت جرم نسل کشی در قیاس با سایر جرایم بین المللی و به دلیل نفرت پراکنی و دو قطبی کردن جامعه و دعوت مستقیم و علنی به خشونت علیه گروه های خاص پیش بینی شده است.

کلیدواژه ها

تحریک کردن, جرایم از روی نفرت, نسل کشی, علنی بودن, مستقیم بودن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.