ارائه الگوی تاب آوری کسب و کارهای کوچک و متوسط با در نظر گرفتن پیشران های محیطی با رویکرد پویا شناسی سیستم ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بحران و وضعیت های اضطراری، دوره: 15، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_CMJ-15-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس محمدی

مدیریت صنعتی،دانشکده مدیریت و حسابداری،دانشگاه آزاد اسلامی قزوین_ایران

سهیلا خویشتن دار

دانشگاه آزاد اسلامی قزوین.ایران

محمدعلی خاتمی فیروزآبادی

دانشگاه علامه طباطبایی تهران.ایران

چکیده

امروزه تاب آوری، موضوعی است که علاقه روزافزونی را به فضای کسب وکار جلب کرده است. عدم اطمینان نسبت به آینده، تغییرات، تحولات و مخاطرات محیطی بقای سازمان های امروزی را به خطر انداخته است. مدیران اغلب سازمان ها معتقدند که تاب آوری کسب وکارها، نقش مهمی در توانمند ساختن آن ها در خصوص سرمایه گذاری، فروش، بازاریابی، تجارت و غیره در آینده ایفا می کند. از طرفی، فقدان مطالعه نظامند و کارآمد و وجود الگویی در مورد تاب آوری کسب و کارهای کوچک و متوسط در تحقیقات داخلی و خارجی به مساله اصلی مدیران این شرکت ها تبدیل شده است. از این رو در این تحقیق به بررسی عوامل موثر بر تاب آوری شرکت ها جهت اتخاذ راهبردهای موثر به منظور جلوگیری و پیشگیری از اخلال و کاهش عملکرد شرکت ها با استفاده از روش های پویایی سیستم پرداخته شده است. با توجه به اهمیت توسعه شرکت های کوچک و متوسط در وضعیت فعلی کشور از منظر اقتصادی، امنیتی، سیاسی، سلامتی و سایر وضعیت ها پیشگیری از درماندگی و ورشکستگی مالی و عملکردی ضروری می باشد، از این رو یافته های این تحقیق شامل، شناسایی عواملی که در مقاومت شرکت های کوچک و متوسط با در نظر گرفتن پیشران ها و تکانه های محیطی موثر هستند و ارائه الگوی مفهومی و عملیاتی تاب آوری سازمانی می باشد. روش تحقیق پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی است و از لحاظ جمع آوری داده های تحقیق آمیخته اکتشافی است و نوع داده های تحقیق، به صورت کیفی و کمی است.

کلیدواژه ها

تاب آوری, کسب و کارهای کوچک و متوسط, پیشران های محیطی, پویا شناسی سیستم ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.