خسارت های ناشی از سیل پیامد کوتاهی در حفاظت از منابع طبیعی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نشریه طبیعت ایران، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IRNAT-4-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد رحمانی

دانشیار پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

عادل جلیلی

استاد پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

محمد خسروشاهی

دانشیار پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

خسرو شهبازی

معاون امور مراتع، آبخیزداری و بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری

چکیده

در میزگرد تخصصی «طبیعت ایران» مطرح شد خسارت های ناشی از سیل پیامد کوتاهی در حفاظت از منابع طبیعی گفت وگوی چالشی این شماره از نشریه طبیعت ایران به نقش پوشش گیاهی و مدیریت منابع طبیعی و ارتباط آن با وقوع سیل های اخیر در کشور اختصاص دارد. این گفت وگوی مفصل با حضور آقایان دکتر عادل جلیلی، ریاست محترم موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، دکتر محمد خسروشاهی رئیس محترم بخش تحقیقات بیابان موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور و دکتر خسرو شهبازی معاونت محترم امور مراتع، آبخیزداری و بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور برگزار شد. با توجه به موقعیت ایران در کمربند خشک دنیا و سابقه وقوع سیل های بزرگ در کشور، شایسته است علل وقوع سیل، نقش حفاظتی منابع طبیعی، مدیریت صحیح منابع طبیعی و برنامه های آبخوان داری جهت کاهش خسارت های ناشی از سیلاب ها مورد بررسی قرار گیرند. برآیند همه نظرات حول محور تخریب منابع طبیعی بود. درواقع پوشش گیاهی به عنوان سدی در برابر سیل، می تواند از وقوع آن جلوگیری کند یا از شدت آثار تخریبی آن بکاهد. امید است با برنامه ریزی صحیح و حفاظت بیشتر از منابع طبیعی، از این پس شاهد پیشگیری از وقوع و کنترل بلایایی از این دست باشیم. طبیعت ایران: آقای دکتر خسرو شاهی جناب عالی بفرمایید که آیا سیل هایی که به تازگی در کشور اتفاق افتاده، طبیعی است و در گذشته هم وجود داشته است؟ آمار و اطلاعات درازمدت اقلیمی در این مورد چیست؟ آیا ما در آینده هم با این پدیده روبه رو خواهیم شد؟ دکتر خسروشاهی: ایران یک کشور خشک و نیمه خشک است و بی نظمی در بارش ها یکی از ویژگی های اقلیمی در این کشورها، محسوب می شود. در مناطق بیابانی، برخلاف مناطق مرطوب، بارندگی ها روند متعادلی ندارند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.