مدیریت مراتع، نیازمند تدوین نقشه راه جدید

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه طبیعت ایران، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IRNAT-3-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد رحمانی

دانشیار پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

حسین ارزانی

استاد، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

عبادالله ابوالحسن

جواد مقیمی

کارشناس بازنشسته سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور

محمد فیاض

استادیار پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

چکیده

گفت وگوی چالشی این شماره نشریه «طبیعت ایران» درباره چالش های مدیریت مراتع ایران و راهکار های خروج از آنها است. میهمانان این گفت وگو آقایان دکتر حسین ارزانی، عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، مهندس عبادالله ابوالحسن نیا و مهندس جواد مقیمی، کارشناسان پیشکسوت بازنشسته و مجرب سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و مهندس محمد فیاض، رئیس بخش تحقیقات مرتع و عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور هستند. این گفتگو توسط دبیر تخصصی بخش «گفتگوهای چالشی» نشریه طبیعت ایران، آقای دکتر احمد رحمانی، انجام شده است. ازنظر کارشناسان منابع طبیعی، پوشش گیاهی مراتع کشور روندی تخریبی داشته و توان اکولوژیک آن رو به کاهش است. ازاین رو بررسی ابعاد مختلف این روند و آسیب شناسی آن توسط کارشناسان مربوطه و ارائه راهکار های لازم به مراکز تصمیم گیری و برنامه ریزی نظام، امری ضروری به نظر می رسد. بررسی این موضوع در گفت وگوی کارشناسی با توجه به ابعاد و پیچیدگی آن حکایت از ضرورت تداوم بحث و تبادل نظر کارشناسی در نشست های علمی دیگر دارد.                    طبیعت ایران: چالش های اساسی مدیریت مراتع ایران چیست؟ چرا روند تخریب مراتع کشور سیر صعودی دارد؟ آیا مشکلات مربوط به قوانین موجود است یا اجرای قوانین؟ یا این وضعیت پیامد مسائل دیگری است؟

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.