توهین به مقدسات در اندیشه فقهی و مصادیق آن در حقوق کیفری ایران
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه دانش انتظامی خراسان شمالی، دوره: 9، شماره: 35
- کد COI اختصاصی: JR_KHS-9-35_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 169
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه حقوق کیفری و جرم شناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران.
استادیار گروه حقوق کیفری و جرم شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان
استاد گروه حقوق کیفری و جرم شناسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران.
چکیده
در دین مبین اسلام به عنوان آخرین و کامل ترین دین آسمانی، مقدسات و شعائر الهی دارای جایگاه رفیعی در نگرش ایدئولوژیکی آن می باشد و به شدت مورد توجه شارع مقدس قرار داشته است. علاوه بر آیات متعدد قرآن کریم؛ احادیث، روایات، سنت و دلایل مختلف و متعددی از سوی پیامبر و امامان معصوم (ع) درباره لزوم احترام و پاسداشت منزلت امور مقدس و همچنین تقبیح هتک حرمت به مقدسات وارد شده است که به لحاظ انطباق حقوق کیفری ایران از فقه امامیه در جرم انگاری و برخورد با توهین کنندگان به مقدسات در نوشتار حاضر با نگاهی تحلیلی-توصیفی، با رویکردی تطبیقی این رفتار مخالف شرع را از منظر فقه و حقوق کیفری مورد کنکاش و بررسی قرار خواهیم داد و مساعی آن است که هم از لحاظ فقهی، مبانی حکم حرمت و ممنوعیت هتک حرمت به مقدسات در شرع مبین اسلام تبیین گردد. در پایان بدین نتیجه دست می یابیم که مقدسات جامعه شیعی ایران، به لحاظ منبعث شدن قوانین از سرچشمه وحی و به دنبال احکام فقهی، مورد مقبولیت سیاستگذاران کیفری قرار گرفته و برای ناقضین محرمات دینی کیفرهای حدی منظور و وضع نموده اندکلیدواژه ها
قرآن, توهین به مقدسات, فقه, حقوق کیفریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.