عوامل توپوگرافی موثر برای انتشار گلابی وحشی (Pyrus glabra) در استان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه طبیعت ایران، دوره: 3، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_IRNAT-3-5_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر زهره وندی

استادیار پژوهش، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران

خسرو ثاقب طالبی

دانشیار پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

یحیی خداکرمی

مربی پژوهش، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران

چکیده

پژوهش پیش­رو به ­منظور مطالعه عوامل توپوگرافی موثر در انتشار گونه باارزش و در معرض تهدید گلابی وحشی (Pyrus glabra) در جنگل­ های استان کرمانشاه انجام شد. با توجه به سه دامنه ارتفاعی (کمتر از ۱۵۰۰، ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ و بالاتر از۲۰۰۰ متر از سطح دریا)، جهت های جغرافیایی اصلی، فرم­ های مختلف زمین (یال، دره، دامنه و مسطح) و حداقل سه تکرار برای هر مورد و با درنظر گرفتن تراکم گونه مورد مطالعه (حضور گلابی وحشی به صورت گروهی در یک قطعه نمونه) و پراکنش ناهمگن و پراکنده این گونه در مناطقی از جنگل های استان کرمانشاه، گزینش قطعه نمونه ها به صورت انتخابی انجام شد. در هر قطعه­ نمونه، مشخصه­ های کمی و کیفی شامل تعداد، ارتفاع کل، ارتفاع تنه و دو قطر عمود بر هم تاج درختان گلابی وحشی اندازه­ گیری شد. نتایج نشان داد که این گونه در فرم دامنه با جهت غربی و دامنه ارتفاعی ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ متر از سطح دریا بیشترین تاج ­پوشش را داشته و از شرایط رویشی مناسب تری برخوردار است.

کلیدواژه ها

استان کرمانشاه, توپوگرافی, گلابی وحشی, نیاز رویشگاهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.