نقد ۱۲۹ عنوان کتاب طرح شناخت مناطق اکولوژیک کشور

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نشریه طبیعت ایران، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IRNAT-2-1_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر معصومی

استاد پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

مهدی فرحپور

دانشیار پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

چکیده

با افزایش جمعیت، رشد زندگی شهرنشینی و توسعه صنعتی، به تدریج اندیشه استعدادیابی و کشف کاربری اراضی ذهن اندیشمندان را به خود معطوف کرد. هوم بولت (Humboldt) در سال ۱۸۰۰ با پرواز با بالن از فراز آسمان ها و با سفرهای مکرر در اروپا و به ویژه آمریکای لاتین و هند، با عبور از اقیانوس ها دریافت که پوشش زمین در یک قاره و همچنین قاره های مختلف، متفاوت است. او مشاهدات خود را با روشنفکران وقت و دانشمندان مطرح کرد و با ارائه تصاویر و شواهد پیام خود را به دقت انتقال داد. از آن پس دانش جغرافیای گیاهی نسج گرفت و هر یک از کشورهای اروپایی به تلاش برای تدوین قواعد مربوط به پراکنش گیاهان و جغرافیای گیاهی به صورت محلی، منطقه ای و حتی قاره ای اهتمام ورزیدند و سرانجام نقشه های متعددی در زمینه های جغرافیای گیاهی، پوشش گیاهی، جوامع گیاهی و ریختار گیاهی تولید شد. در ایران نیز نقشه های متعددی در زمینه های زمین شناسی، خاک شناسی، حاصلخیزی خاک و پوشش های گیاهی، دما، باران، تبخیر و غیره تهیه و تولید شد. ساختار جغرافیای گیاهی خاورمیانه (زهری، ۱۹۶۳)، شالوده جغرافیای گیاهی ایران (زهری، ۱۹۷۳)، نقشه دامنه جنوبی ارتفاعات پست کوه های البرز (فرای، کورشنر و پروپست، ۱۹۸۵)، پوشش حوضه های آبریز مهارلو در شیراز (راینهارد، کارل و فرای، ۱۹۷۷)، خطوط اصلی نقشه پوشش های گیاهی (ترگوبوف و مبین، ۱۹۶۹)، نقشه پوشش گیاهی ایران (دفتر مهندسی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، ۱۳۸۰)، نقشه رویش های کوه های زاگرس مرکزی (ولف گان و کرامر، ۱۹۸۴) و جنگل های طبیعی و گیاهان چوبی ایران و ...

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.