ضرورت تدوین برنامه راهبردی احیا و توسعه جنگل های کشور در راستای برنامه دهه احیای اکوسیستم پیشنهادی سازمان ملل (۲۰۳۰-۲۰۲۱)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نشریه طبیعت ایران، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IRNAT-6-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 43
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال هناره خلیانی

Assistant Professor in Forest Management at West Azarbaijan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Urmia, Iran.

مهدی پورهاشمی

Associate Prof., Research Institute of Forests and Rangelands,, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran

چکیده

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در یک مارس ۲۰۱۹ (دهم اسفند ۱۳۹۷)، دهه سوم قرن جاری (۲۰۳۰-۲۰۲۱) را دهه احیای اکوسیستم (UN Decade on Ecosystem Restoration) اعلام کرد (UNEA, ۲۰۱۹). این فراخوان به دلیل نیاز به سرعت بخشیدن به فعالیت های احیایی و بازسازی اکوسیستم های تخریب شده (Suding, ۲۰۱۱)، مبارزه با بحران گرمایش آب وهوا، افزایش امنیت غذایی، تامین آب تمیز و محافظت از تنوع زیستی در سطح جهانی شکل گرفت. متوقف کردن و معکوس نمودن روند تخریب اکوسیستم ها در طول ۱۰ سال آینده و افزایش آگاهی در مورد نیاز به بازیابی اکوسیستم های طبیعی و مزایای بسیاری که این اکوسیستم ها برای بشریت به همراه دارند، ایده اصلی چالش احیای اکوسیستم سازمان ملل را تشکیل می دهد. این دهه، فراخوانی است برای محافظت و احیای اکوسیستم ها در سراسر جهان به نفع مردم و طبیعت، چرا که تنها در صورت سالم بودن اکوسیستم هاست که می توان معیشت جوامع را بهبود بخشید، با تغییرات آب وهوایی مقابله کرد و سقوط تنوع زیستی را متوقف نمود.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.