شکاف کیفیت خدمات آموزشی از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال تحصیلی ۱۳۹۰-۱۳۹۱

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-5-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی حارث آبادی

گروه پرستاری بهداشت جامعه، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

بهرام بیباک

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

زهره عباسی

، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

چکیده

چکیده زمینه و هدف:کیفیت در نظام دانشگاهی از ابعاد مختلف مورد توجه است. یکی از مشخصه های وضعیت مطلوب در دانشگاه برآورده شدن انتظارات دانشجویان از فرایند خدمات آموزشی است. این مطالعه با هدف تعیین شکاف بین انتظارات و خدمات آموزشی ارائه شده به دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال ۱۳۹۰ صورت گرفت. مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی تحلیلی در سال ۱۳۹۰ در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به روش مقطعی انجام شد. از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی که به روش طبقه ای نسبتی و در هر طبقه به روش تصادفی منظم انتخاب شدند، موردپرسش قرار گرفتند. گردآوری داده ها با مراجعه به واحدهای پژوهش و به کمک پرسشنامه SERVQUAL انجام شد. داده های پژوهش به کمک رو شهای آمار توصیفی و تحلیلی، و با استفاده از نرم افزار SPSS۱۶ تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: نتایج نشان داد در هر پنج بعد کیفیت خدمات، شکاف وجود داشت. بیشترین میانگین شکاف در بعد تضمین ۳/۱±۲/۲- مشاهده گردید و کمترین میانگین شکاف مربوط به بعد اطمینان۰/۱±۶۲/۱- بود. دانشجویان مقاطع بالاتر به طور معنی داری شکاف خدمات در تمام ابعاد را بیشتر ارزیابی کردند(۰۵/۰P < ) نتیجه گیری:انتظارات دانشجویان فراتر از درک آنها از وضعیت موجود است و در هیچکدام از ابعاد خدمات آموزشی، انتظارات آنها برآورده نشده است. در راستای بهبود کیفیت خدمات آموزشی، کلیه ابعاد به ویژه بعد تضمین در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی باید مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Key words: Quality gap, Educational services, Viewpoint, Students, واژه های کلیدی:شکاف کیفیت, خدمات آموزشی, دیدگاه, دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.