بررسی محصولات خوردگی در عاج پس از برداشت آمالگام قدیمی با و بدون ایجاد خشونت در عاج

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 5، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-5-5_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحیده معتمدالصنایع

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

رضا زمان زاده

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

شادی غلامی مقدم

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

چکیده

چکیده زمینه و هدف: در این مطالعه محصولات کروژن در عاج پس از برداشت آمالگام قدیمی با و بدون ایجاد خشونت ارزیابی شدند. مواد و روش کار : ۲۰ دندان پرمولر سالم جهت حفرات کلاس II با سایز و اندازه یکسان حفرات انتخاب و سپس به طور تصادفی در ۴ گروه مورد آزمون قرار گرفتند. گروه۱: ترمیمهای کامپوزیت، دراین گروه از کامپوزیت Packable استفاده شد که به عنوان گروه پایه و شاهد در مطالعه بود. گروه۲: ترمیمهای آمالگام، در این گروه از آمالگام پرمس استفاده شد و ترمیم ها به مدت ۶ ماه در محلول نرمال سالین ۹/۰% جهت ایجاد محصولات کروژن غوطه ور شدند. گروه۳: در این گروه حفرات تهیه شده ابتدا مانند گروه ۲ ترمیم شده وپس از ۶ ماه نگهداری در نرمال سالین با برداشت ترمیم آمالگام بدون دست زدن به محدوده عاجی(بدون ایجاد خشونت سطحی) حفره با کامپوزیت ترمیم شدند. گروه۴: در این گروه ترمیمهای ۶ ماهه آمالگام برداشته شده وکف جینجیوال حفره به میزان ۵/۰ میلی متر خشن گردید و سپس با کامپوزیت مجددا ترمیم شدند. در هر۴ گروه ۵ نمونه برای آزمون EDXوجود داشت. بررسی آزمون EDX به صورت توصیفی انجام شد. یافته ها : محصولات کروژن درگروه های ۱و۲و۳ ردیابی شدند اما در گروه ۴ ردیابی نشدند. نتیجه گیری: پس از برداشت آمالگام قدیمی حضور محصولات کروژن در زیر آن محرز است و خشن نمودن دیواره های عاجی که جهت باندنیگ حیاتی هستند به میزان ۵/۰ میلیمتر باعث حذف محصولات ناشی از کروژن در عاج زیر آمالگام می شود.

کلیدواژه ها

Keywords : Corrosion, High copper Amalgam, Dentin, surface roughing, واژه های کلیدی: خوردگی, آمالگام پر مس, عاج, خشونت سطحی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.