بررسی میزان اعتیاد به اینترنت در بین دانشجویان دانشکده های پرستاری، پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال ۱۳۹۲

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 5، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-5-5_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمزه وحیدی فر

علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

هادی نبوی زاده

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

محبوبه اردبیلی فرد

دانشگاه امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

چکیده زمینه و هدف: امروزه استفاده از اینترنت با سرعت بسیار زیادی در منازل، مدارس، دانشگاهها، کتابخانه ها در حال رشد می باشد ولی استفاده بیش از حد آن، منجر به "اعتیاد اینترنتی" شده است. با توجه افزایش استفاده از اینترنت در بین دانشجویان، این مطالعه با هدف بررسی میزان اعتیاد اینترنتی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی انجام شد. روش کار: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که بصورت تصادفی روی ۸۷ نفر از دانشجویان استفاده کننده از سایت کامپیوتر دانشگاه انجام شد، ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بوده که شامل اطلاعات دموگرافیک، دلایل استفاده از اینترنت، آزمون اعتیاد اینترنتی یانگ بود پس از تکمیل پرسشنامه توسط دانشجویان، داده ها با نرم افزار SPSS به کمک آزمون کای دو، آزمون tمستقل و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد. بر اساس نمرات محاسبه شده، دانشجویان از نظر استفاده از اینترنت در سه دسته نرمال(۴۹-۲۰)، اعتیاد خفیف(۷۹-۵۰) و اعتیاد شدید(۱۰۰-۸۰) قرار گرفتند. یافته ها: در این مطالعه در بین ۸۷ دانشجو، ۳۳ نفر پسر و ۵۴ نفر دختر بودند که میانگین استفاده روزانه از اینترنت در بین آنان ۴±۴.۵ ساعت بود ۲۰.۷% دانشجویان رفتار اعتیاد اینترنتی داشتند که ۱۲.۱% دانشجویان پسر و ۸.۶% دانشجویان دختر اعتیاد اینترنتی داشتند. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان می دهد که آگاهی دانشجویان درباره اعتیاد اینترنتی، مناسب نبوده و رفتار اعتیاد اینترنتی در آنان مشاهده گردید لذا اقداماتی از قبیل آموزش صحیح استفاده از اینترنت، افزایش اطلاعات والدین و دانشجویان نسبت به اینترنت ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

Key words: Internet Addiction, Students, Young Questionnaire., کلیدواژه ها: اعتیاد اینترنتی, پرسشنامه یانگ, دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.