تاثیر گیاهان دارویی در درمان اعتیاد به مورفین؛ مروری بر مطالعات آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 4، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-4-5_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه طالبی کیاسری۱

کمیته تحقیقات دانشجویی، سمنان، ایران

حسین میلادی گرجی

مرکز تحقیقات فیزیولوژی، استادیار گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، سمنان، ایران

چکیده

چکیده زمینه و هدف: اعتیاد، یک بیماری مزمن و عود کننده است که پدیده عود، مهم ترین چالش در درمان آن می باشد. تجربیات اخیر نشان داده است، داروهای صناعی با تمام کارایی خود عوارض جانبی ناگوار و نامطلوبی به همراه دارند و درمان های موجود اثر بخشی کمی در درمان اعتیاد دارند. از طرفی، گیاهان دارویی دارای مواد موثره طبیعی می باشند که می توانند با هزینه و عوارض جانبی کم تر در درمان مراحل مختلف اعتیاد موثر باشند. از آن جایی که مطالعات آزمایشگاهی پایه و اساسی برای مطالعات انسانی است، لذا هدف از این مطالعه، مروری برتاثیر گیاهان دارویی در درمان اعتیاد به مورفین در حیوانات آزمایشگاهی می باشد. مواد و روش کار: در این مقاله مروری همه ی مقالات اصیل مرتبط با موضوع تحقیق و همچنین مقالاتی که تا کنون در مرکز تحقیقات فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی سمنان در مجلات معتبر به چاپ رسیده است مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: تا کنون مطالعات علمی بسیار اندکی در زمینه تاثیر گیاهان دارویی در کاهش علائم سندرم ترک در انسان انجام شده است. نتایج این مطالعه بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است که گیاهان دارویی می توانند بر روی اعمال بیوشیمیایی بدن اثر نموده و روان، رفتار، هیجانات و سایر مشکلات معتادان را تحت تاثیر قرار داده و در کاهش علائم سندرم ترک و در نتیجه درمان اعتیاد موثر باشند نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که گیاهان دارویی می توانند در کنترل محرومیت، کاهش تکوین وابستگی و احتمالا در سم زدایی در موش موثر باشند.

کلیدواژه ها

Keyword: Addiction, Medical plants, Morphine, واژه های کلیدی: اعتیاد, گیاهان دارویی, مورفین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.