بررسی قارچهای فرصت طلب بیماریزا در نمونه های بالینی و محیطی به دست آمده از بیمارستانهای آموزشی ارومیه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-6-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامبیز دیبا

دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی

خدیجه مخدومی

دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی

محمد حسین رحیمی راد

دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی

داود جباری

دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی

چکیده

چکیده زمینه و هدف: در این مطالعه تلاش گردید منابع مهم آلودگی به عناصر قارچی کاندیدا و اسپورهای آسپرژیلوس در فضاهای داخلی بیمارستان ها را با کاربرد دو روش شناسایی مورفولوژی و مولکولی جستجو نمائیم. مواد و روش کار: در فاصله زمانی بهمن ۱۳۸۷ تا شهریور ۱۳۸۸، بطورکلی ۱۹۸ نمونه بالینی و محیطی از دو بیمارستان آموزشی در شهر ارومیه جمع آوری گردید. ۸۷ نمونه بالینی شامل: مایع برونشیال BAL، خلط، ترشحات سینوسی و ادرار بودند. همچنین ۱۱۱ نمونه محیطی شامل: نمونه های هوا و سواب های سطحی از اتاق های بیماران بستری به دست آمد. تمامی نمونه ها از نظر قارچ ها به خصوص جنس های آسپرژیلوس و کاندیدا بررسی گردید. یافته ها: از کل ۵۴ مورد قارچی که از نمونه های بالینی جداسازی شدند، ۳۶ (۶/۶۶ درصد) جدایه کاندیدا و ۱۷ (۴/۳۱ درصد) جدایه آسپرژیلوس تشخیص داده شدند. در بررسی نمونه های محیطی، ۳۵ (۵/۳۱ درصد) مورد از کاندیدا ها، ۴۸ (۲/۴۳ درصد) مورد از آسپرژیلوس ها و ۲۸ (۳/۲۵ درصد) مورد از سایر قارچ های ساپروفیت بدست آمدند. نتایج مطالعات مولکولی با روش PCR-RFLP بر روی ناحیه ژنی DNA ریبوزومی، یک تشابه گونه ای میان جدایه های قارچی جداسازی شده از دو منبع اصلی بالینی و محیطی نشان می داد. نتیجه گیری: آلودگی قارچی محیط های داخلی بیمارستان ها، می تواند به عنوان یک فاکتور مهم در اکتساب عفونت های قارچی بیمارستانی در نظر گرفته شوند.

کلیدواژه ها

Keyword: Nosocomial infection, Fungi, Aspergillus, Candida, واژه های کلیدی: عفونت بیمارستانی, قارچ, کاندیدا, آسپرژیلوس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.