بررسی سبک های یادگیری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بر اساس مدل کلب

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-6-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی طرسکی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

جواد رضازاده

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی،

رضوان رجب زاده

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی،

علی خاکشور

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی،

علی حجازی

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

سید حمید حسینی

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

چکیده

چکیده زمینه و هدف: آگاهی از ماهیت و انواع سبکهای یادگیری فراگیران به مدرسین کمک می کند تا روش آموزش خود را متناسب با سبک یادگیری دانشجویان تغییر داده تا به بازدهی آموزشی مورد نظر دست یابند لذا این مطالعه به منظور بررسی سبک یادگیری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی صورت گرفت. مواد و روش کار: این مطالعه بصورت مقطعی در سال ۱۳۹۰ به روش سرشماری و بصورت داوطلبانه بر روی ۲۴۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی انجام شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد سبک یادگیری کلب بود. اطلاعات گرد آوری شده با استفاده از نرم افزارSPSS۱۶ و آزمون کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: کل افراد مورد مطالعه ۲۴۰ نفر بوده که از این بین ۹/۳۲ درصد مذکر و ۱/۶۷ درصد مونث بودند. میانگین سنی و معدل نمرات آنها به ترتیب ۸۲/۲۰ سال و ۲۵/۱۶ بود. انواع سبکهای یادگیری دانشجویان بر حسب درصد برای سبک همگرایی، انطباق یابنده، جذب کننده و واگرا به ترتیب ۴/۴۵، ۱/۱۷، ۳/۲۳ و ۲/۱۴ درصد بود. نتایج این مطالعه نشان داد بین دانشجویان دانشکده پرستاری- مامایی و دانشکده بهداشت از نظر سبک یادگیری تفاوت آماری وجود داشت) ۰۵/۰ (P≤. دانشجویان دانشکده بهداشت و دانشکده پرستاری- مامایی به ترتیب بیشتر دارای سبک یادگیری واگرا و همگرا بودند. نتیجه گیری: با توجه به اینکه سبک یادگیری اکثر دانشجویان از نوع همگرایی است و در این دانشجویان با توجه به منابع علمی معتبر، روش های آموزشی سنتی خسته کننده می باشد لذا پیشنهاد می گردد از روش های آموزشی نوین با توجه به رشته دانشجویان مثل بحث گروهی و حل مسئله در در آموزش این گروه ها استفاده گردد.

کلیدواژه ها

Keywords: Education, students, Learning styles, Kolb, واژه های کلیدی: آموزش, دانشجویان, سبک های یادگیری, کلب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.