ارتباط راهبردهای انگیزشی، راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی و هوش معنوی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان پرستاری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-6-2_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال عاشوری

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان

نصرالله ویسی

، دانشگاه علامه طباطبایی

طیبه حسینی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج،کهگیلویه و بویراحمد

مرتضی طیبی چوبری

، دانشگاه علامه طباطبایی

سیده سمیه جلیل آبکنار

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

چکیده

چکیده زمینه و هدف: پیشرفت تحصیلی تحت تاثیر متغیرهای زیادی است. از مهمترین آنها می توان به راهبردهای انگیزشی، راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی و هوش معنوی اشاره کرد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط راهبردهای انگیزشی، راهبردهای یادگیری شناختی و فراشناختی و هوش معنوی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان پرستاری انجام شد. مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی – تحلیلی از نوع همبستگی می باشد. در کل ۲۰۰ دانشجوی (۱۲۹ دختر و ۷۱ پسر) رشته پرستاری به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. همه آنها پرسشنامه های تجدید نظر شده هدف های پیشرفت، راهبردهای انگیزشی برای یادگیری و هوش معنوی را تکمیل کردند. داده ها با روش رگرسیون گام به گام تحلیل شدند. یافته ها: یافته ها نشان داد هدف تبحرگرا (۴۱/ ۰ r=)، خودکارآمدی (۴۸/۰ r=)، تفکر انتقادی (۳۴/۰ r=)، خودنظم دهی فراشناختی (۳۷/۰r=) و هوش معنوی (۳۱/۰) با پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت و معنادار و هدف اجتناب از عملکرد (۱۸/۰ r=-) و اضطراب امتحان (۳۱/۰r=-) با پیشرفت تحصیلی رابطه منفی و معنادار داشتند (۵/۰p< ). در یک مدل پیش بین صرفا خودکارآمدی، خود نظم دهی فراشناختی، اضطراب امتحان و هدف تبحرگرا توانستند ۴۶ درصد پیشرفت تحصیلی را پیش بینی کنند. سهم خودکارآمدی بیش از سایر متغیرها بود. نتیجه گیری: بنابراین برای افزایش پیشرفت تحصیلی نخست باید به آموزش خودکارآمدی و خودنظم دهی فراشناختی پرداخت. سپس آنها را از پیامدهای منفی اضطراب آگاه و در نهایت به آنها آموزش داد تا چگونه هدف تبحرگرا را انتخاب کنند.

کلیدواژه ها

Key Words: motivational strategies, cognitive strategies, metacognitive strategies, spiritual intelligence, nurses, واژه های کلیدی: راهبردهای انگیزشی, راهبردهای شناختی, راهبردهای فراشناختی, هوش معنوی, پرستاران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.