ارزیابی عملکرد بخش اورژانس بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال ۹۰

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-5-1_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی وحیدی

معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

معصومه ارزمانی

معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

آسیه جفاکش مقدم

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

مژده وحیدی

معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

میترا هاشمی

معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

چکیده

چکیده زمینه و هدف: کیفیت ارائه خدمات در ارزشیابی بیمارستان ها مهم است و برای ارزیابی دقیق و کارا نیاز به "استاندارد" است تا با مقایسه کمی و کیفی کار با استانداردها بتوان از چگونگی شرایط موجود، مطلع و برای رفع مشکلات آن اقدام کرد. با توجه به اینکه ارتقا کیفیت ارائه خدمات در بخش فوریت ها به شناخت صحیح وضع موجود و بررسی مشکلات این بخش نیاز دارد، هدف این مطالعه بررسی عملکرد بخش اورژانس بیمارستانها می باشد. مواد و روش کار: این مطالعه بصورت توصیفی-مقطعی در سال ۹۰ به بررسی ۶ شاخص مرتبط با اورژانس در زمینه های نیروی انسانی، مسائل ساختاری، تجهیزات پزشکی و مصرفی و داروئی، تجهیزات غیر پزشکی و ایمنی، ارائه سایر خدمات پزشکی در کلیه بیمارستانهای سطح استان با استفاده از چک لیست ارزشیابی استاندارد های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداخته و داده ها بوسیله نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و آزمون های تی یک نمونه ای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. یافته ها: در بین بیمارستان های مورد مطالعه از امتیاز نهایی ۱۸۰۱، بیمارستان A امتیاز ۱۵۵۲، بیمارستان B امتیاز ۱۴۶۳، بیمارستان C امتیاز ۱۴۴۰، بیمارستان D امتیاز ۱۳۹۴، بیمارستان E امتیاز ۱۴۲۰، بیمارستان F امتیاز ۱۴۴۹ را بدست آوردند و با توجه به امتیاز مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اورژانس بیمارستان A درجه یک و سایر اورژانس های بیمارستانی استان درجه دو را کسب کردند. نتیجه گیری: شرایط اورژانس های بیمارستانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گر چه با توجه به امتیاز نهایی چک لیست های استاندارد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در درجه یک و دو قرار گرفتند اما در مواردی نیاز به اصلاحات و ارتقا احساس می شود.

کلیدواژه ها

Key words:Emergency, performance, hospital, واژه ها ی کلیدی: اورژانس, ارزیابی عملکرد, بیمارستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.