بررسی تاثیر بسته تحریک تکاملی بر تکامل حرکتی ظریف کودکان ۱۲-۱ ماهه ساکن در شیرخوارگاه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-6-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم رضائیان

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

آرزو نیک نژاد جلالی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

حمیدرضا بهنام وشانی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

فرح اشرف زاده

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مهدی رضائیان

آموزش و پرورش خراسان شمالی، شیروان

چکیده

چکیده زمینه و هدف: محرومیتهای محیطی مکرر کودکان ساکن شیرخوارگاه را در معرض تاخیر تکاملی قرار می دهد. هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر بسته تحریک تکاملی بر تکامل حرکتی ظریف شیرخواران ساکن شیرخوارگاه بود. مواد و روش کار: در این کارآزمایی بالینی در شیرخوارگاه علی اصغر(ع) مشهد، بسته تحریک تکامل مورد آزمون قرار گرفت. ۵۰ کودک ۱۲-۱ ماهه دارای شرایط ورود به مطالعه، به تصادف در گروه مداخله (۲۵کودک) و کنترل(۲۵کودک) جای گرفتند. سپس بسته تحریک تکاملی برای گروه مداخله، سه بار در هفته، به مدت ۸ هفته ( ۲۴ جلسه دو ساعته) اجرا شد. سن تکامل حرکتی قیل از مداخله، ۶ هفته و ۸ هفته بعد از مداخله توسط ابزار دنور۲ ارزیابی شد، داده های حاصل با استفاده از آزمون تی مستقل، من ویتنی و آزمون اندازه های تکراری تحلیل شد. یافته ها: نمونه پژوهش حاضر میانگین سنی(۶۲/۱۴±۶۴/۲۰) هفته داشتند که از تعدادکل ۳۲ % دختر و۶۸ % پسر بودند. سن تکامل ظریف قبل از مداخله در گروه مداخله (۲/۱۴± ۵/۲۳) و گروه کنترل (۷/۱۷ ± ۱/۲۱) بود (۰۵/۰p> ). بعد از ۶ هفته اجرای بسته تحریک تکاملی، این متغیر در گروه مداخله (۹/۱۴± ۳/۳۳) نسبت به گروه کنترل (۴/۱۴ ± ۳/۲۳) افزایش معنی داری نشان داد(۰۰۸/۰p=)، دو هفته بعد از آن نیز (هفته ۸ مداخله) سن حرکتی ظریف در گروه مداخله(۴/۱۳ ±۸/۳۵) نسبت به گروه کنترل(۴/۱۳ ± ۹/۲۴) تفاوت آماری معنی داری نشان داد(۰۰۱/۰P< ). نتیجه گیری: تاثیر بسته تحریک تکاملی بر سن تکامل حرکتی ظریف شیرخواران بعد از ۶ هفته مداخله قابل شناسایی بود و این اثرات ۲ هفته بعد (هفته ۸ مداخله) نیز تایید شدند.

کلیدواژه ها

Keywords: Growth and Development, infant, Nurseries, واژه های کلیدی: رشد و تکامل, شیرخوار, شیرخوارگاه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.