ارزیابی جو حاکمیت بالینی در بیمارستانهای منتخب دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-6-3_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طناز فانوسی

، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

محمد خمرنیا

دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

زهرا کاووسی

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

احمد صادقی

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

سجاد درزی رامندی

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

چکیده

چکیده زمینه و هدف: حاکمیت بالینی با هدف کاهش شکاف بین کیفیت خدمات ارایه شده و توان بالقوه برای ارایه مطلوب این خدمات در سال های اخیر به اجرا درآمده است. این مطالعه با هدف بررسی جو حاکمیت بالینی در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گرفت. مواد و روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی بوده که به صورت مقطعی در تابستان ۱۳۹۲ در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گرفت. جمعیت هدف کلیه کارمندان رده های مختلف ۵ بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود. حجم نمونه نیز برابر با ۱۵۰ نفر تعیین گردید. جهت جمع اوری داده ها از پرسشنامه استاندارد جو حاکمیت بالینی فریمن استفاده گردید. روایی محتوایی این پرسشنامه توسط متخصین مورد تائید قرار گرفته و پایایی آن با استفاده از روش الفای کرونباخ، ۷۹% براورد شد. برای تحلیل اطلاعات از آماره های توصیفی و همچنین آزمونهای آنالیز واریانس، تی تست و همبستگی پیرسون توسط نرم افزار SPSS۲۱ بهره گیری شد. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان می دهد که تمام شش مولفه حاکمیت بالینی بالاتر از میانگین مبنا قرار دارند. بین متغیرهای سن و سابقه کار با حاکمیت بالینی رابطه آماری معناداری وجود ندارد) ۰۵/۰.(P> همچنین نتایج آزمون تی تست نشان داد بین متغیر جنس با حاکمیت بالینی رابطه آماری معنادار وجود دارد) ۰۴۱/۰(P= بدین صورت که میانگین نمره حاکمیت بالینی در زنان بالاتر از مردان بود. نتیجه گیری: بیمارستانهای مورد مطالعه در شیراز آمادگی مناسبی برای استقرار حاکمیت بالینی دارند و برای افزایش این میزان پیشنهاد می شود تا تمامی کارکنان بیمارستان آموزش لازم در این زمینه را فرا گرفته و مدیران بیمارستان بستر مناسبی را برای این موضع در بیمارستان مهیا سازند.

کلیدواژه ها

Key words: Clinical Governance, Service Quality, Integrated Management, Hospital, of Shiraz University of Medical Sciences, واژه های کلیدی: حاکمیت بالینی, کیفیت خدمات, مدیریت یکپارچه, بیمارستان, دانشگاه علوم پزشکی شیراز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.