تجزیه و تحلیل و مقایسه چکیده مقالات نوشته شده توسط محققین ایرانی و خارجی در حوزه پرستاری و مامایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-6-3_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی اکبری

دانشگاه فردوسی مشهد

محمد غضنفری

دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی حارث آبادی

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

چکیده

چکیده زمینه و هدف: تحلیلگران سخن روش تحلیل ژانر را بکار می برند تا تفاوتهای ساختاری در متون پزشکی را کشف کنند و به مقایسه این تفاوتها در داخل یک ژانر نوشتاری و یا بین ژانرهای نوشتاری بپردازند و این تفاوتها می تواند ناشی از عواملی چون عوامل فرهنگی و زبان باشد. اما به نظر می رسد که نوعی فقدان پژوهشی در تجزیه و تحلیل ژانر نوشتاری چکیده مقالات در حوزه پرستاری و مامایی در بافت فرهنگی ایران وجود داشته باشد. به عبارت دیگر مطالعات کمی در خصوص یافتن تفاوتهای ساختاری بین چکیده مقالاتی انگلیسی چاپ شده در داخل کشور و چکیده مقالاتی چاپ شده در خارجی از کشور وجود دارد. مواد و روش کار: در این مطالعه ۳۰ چکیده مقاله از دو ژورنال ایرانی و ۳۰ چکیده مقاله از دو ژورنال خارجی انتخاب شدند و بر اساس مدل سویل (swale) و نوگو (Nwogu) مقایسه شدند و به منظور تحلیل داده ها از آزمون کای اسکوور بهره برده شد. یافته ها: نتایج نشان داده است که بین چکیده مقالات داخلی و خارجی در مشخص کردن خلا پژوهش و مشخص کردن نتایج ناهماهنگ تحقیق تفاوتهای معنا داری وجود داشته است. تفاوت دیگری از لحاظ ساختاری بین چکیده مقالات داخلی و خارجی وجود نداشته است. نتیجه گیری: از این نتایج می توان در تهیه مطالب درسی برای دوره های نگارش انگلیسی (writing) استفاده کرد و مدرسین انگلیسی تخصصی را تشویق به تدریس بر اساس یافته های تحقیقاتی کرد. همچنین تحقیقات بیشتری برای دیگر جنبه های نگارش انگلیسی در حوزه پرستاری و مامایی ضروری بنظر می رسد.

کلیدواژه ها

Keywords: genre analysis, academic writing, nursing and midwifery, move analysis, واژه های کلیدی: تحلیل ژانر, نوشتن اکادمیک, پرستاری و مامایی, تحلیل راهبرد (move analysis)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.