عوامل موثر در ابتلا به لوسمی در کودکان مراجعه کننده به بیمارستان امیر کبیر اراک
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 6، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-6-4_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 118
نویسندگان
، دانشگاه علوم پزشکی اراک
دانشگاه علوم پزشکی اراک
، دانشگاه علوم پزشکی اراک
چکیده
زمینه و هدف: لوسمی یکی از علل اصلی مرگ در بین کودکان بشمار می آید که به تغییرات غیر طبیعی سلول های خونی مغز استخوان همراه با رشد فزاینده در تعداد سلول های خونی غیر طبیعی و تکثیر بی رویه گلبول های سفید نارس خون گفته می شود. هدف از این مطالعه بررسی عوامل خطر موثر در ابتلا به لوسمی در کودکان زیر ۱۴ سال می باشد. مواد و روش کار: در این مطالعه مورد شاهدی گروه مورد شامل تمامی کودکان زیر ۱۴ سال مبتلا به لوسمی لنفوئیدی و میلوئیدی حاد مراجعه کننده به بیمارستان امیرکبیر اراک طی سالهای ۹۱-۱۳۸۵ بوده و گروه شاهد نمونه ای تصادفی از کودکان زیر ۱۴ سال مراجعه کننده به بخش های سرپایی بیمارستان ولیعصر (عج) اراک بودند. اطلاعات جمع آوری شده در چک لیست تهیه شده توسط محق وارد گردید و برای تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۰ استفاده شد و سطح معنی داری کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شد. یافته ها: از ۷۲ کودک مورد بررسی ۴۶ درصد دختر و ۵۴ درصد پسر بودند، سن بیماران در زمان تشخیص ۸/۳±۸/۶ بود. ۹/۸۱ درصد مبتلا به نوع به لوسمی لنفوئیدی حاد و ۱/۱۸ درصد مبتلا به لوسمی میلوئیدی حاد بودند. درد اندام (۶۵ درصد)، رنگ پریدگی (۵/۳۲ درصد) و بی حالی (۳۰ درصد ) بیشترین فراوانی را در بین علایم بیماری داشتند. ابتلا به لوسمی با سن، تغذیه با شیر مادر، تعداد گلبول های سفید، پلاکت و هموگلوبین ارتباط معنی دار نشان داد. نتیجه گیری: یافته های مطالعه نشان داد که سن بالا، تغذیه کم با شیر مادر، تعداد گلبول های سفید، پلاکت و هموگلوبین با ابتلا به لوسمی در کودکان ارتباط دارد بنابراین توصیه می شود بیشتر روش های تشخیصی در این گروه ها متمرکز شود.کلیدواژه ها
leukemia, childhood, risk factors, لوسمی, کودکان, عوامل خطراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.