ارزیابی کارایی فرآیند های مختلف تصفیه خانه آب جلالیه تهران در حذف TOC و NOM

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-7-1_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر نجف پور

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

امیرحسین محوی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

حسین کیاشمشکی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چکیده

زمینه و هدف: مهمترین مواد آلی اسید هیومیک،لیگنین ها،تانن ها،هیدروکربن ها،آمینو اسید ها،فنلیک ها و اسید های چرب می باشند.اما حضور ترکیبات آلی که منبع مهم تشکیل تری هالومتان ها و موتاژن ها بوده و همچنین ترکیبات آلی که می توانند به عنوان کربن توسط میکروارگانیسمها مورد استفاده قرار گیرند به توسعه سیستم های جدید برای حذف این نوع ترکیبات آلی از آب، نیاز دارند. مواد و روش کار: طی مدت ۶ ماه نمونه گیری از آب تصفیه خانه جلالیه تهران انجام گرفت(نمونه ها از آب خام،نمونه از بعد از اکسیلاتور،نمونه از بعد از فیلتراسیون) به این ترتیب که در هر هفته ۲ روز را به صورت تصادفی انتخاب کرده و هر روز ۳ نمونه (که بعبارتی در هر ماه برابر ۲۴ نمونه در ماه و در مجموع برابر ۱۴۴ نمونه می باشد) ضمنا اندازه گیری این مواد [TOC] با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر (در طول موج ۵۵۵ ) اندازه گیری شده است. یافته ها: میزان TOC ورودی بیشترین مقدار خود را دارد راندمان تصفیه خانه برابر با ۸۰% می باشد که این مقدار راندمان کمی پایین می باشد که می توان با افزایش میزان مواد منعقد کننده و یا استفاده از مواد کمک منعقد کننده میزان TOC خروجی را کاهش داد. با کاهش مقدار غلظت TOC ورودی به تصفیه خانه میزان راندمان حذف نیز کاهش پیدا می کند. اکسیلاتور راندمان قابل قبولی در حذف TOC دارد. نتیجه گیری: در روزهای بارانی (بخصوص روزهای نمونه گیری که روز قبل آن روز ببارش باران داشته ایم ) میزان مواد آلی ورودی (به خصوص مواد آلی کربنه) به تصفیه خانه بیشتر از روزهای دیگر می باشد.

کلیدواژه ها

water treatment plant, total organic carbon (TOC), natural organic matter (NOM), تصفیه خانه, کل مواد آلی کربنه (TOC), مواد آلی طبیعی (NOM)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.