فراوانی IgG و IgM علیه توکسوپلاسما گوندی در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال ۱۳۹۱

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-5-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 86
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه علی اصغری

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

لیلا شهری

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

رضا بشارتی

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

کوروش ارزمانی

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

صابر رائقی

مرکز تحقیقات زئونوز، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

چکیده

چکیده زمینه و هدف : توکسوپلاسما گوندی انگل درون سلولی اجباری با انتشار جهانی است که باعث ایجاد بیماری عفونی بین انسان و حیوان می شود. توکسوپلاسموز مادرزادی می تواند در مواردی باعث مرگ بوده و یا عوارض ذهنی و چشمی به دنبال داشته باشد. در این بررسی شیوع آنتی بادی IgM و IgGضد توکسوپلاسما گوندی و عوامل مستعد کننده ابتلا به دختران دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی مورد ارزیابی قرار گرفته است. مواد و روش کار : مطالعه حاضر به روش مقطعی و توصیفی، با مراجعه به خوابگاههای دانشجویی و کسب رضایت نامه و تکمیل پرسشنامه و با تهیه نمونه خون از ۲۱۵ دانشجوی دختر، آنتی بادی اختصاصی IgM و IgG ضد توکسو پلاسما گوندی به روش الیزا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج و داده ها با استفاده از آزمون آماری کای دو و آنالیز رگرسیون با نرم افزار SPSS مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها : از مجموع ۲۱۵ نفر دانشجوی دختر ۴۴ (۴۶/۲۰%) نفر دارای آنتی بادی IgG ضد توکسوپلاسما گوندی بودند. هیچ کدام از افراد دارای آنتی بادی IgM ضد توکسوپلاسما گوندی نبودند. همچنین ارتباط معنی داری بین نگهداری گربه و میزان آنتی بادی IgG وجود داشت(۰۱/۰p=). هیچ ارتباط معنی داری بین مصرف گوشت خام یا کم پخته، نحوه شستشوی و مصرف سبزیجات نشسته و سطح مثبت آنتی بادی وجود نداشت. نتیجه گیری : با توجه به نتایج سطح آنتی بادی IgG بر علیه این انگل پایین بود. بنابراین قبل از هرگونه بارداری و ازدواج بررسی وضعیت ایمنی و آموزش قبل از بارداری و مراقبت های حین بارداری مهم به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

Keywords: Toxoplasma gondii, Seroepidemiology, North Khorasan, Femal students, ELISA, واژ ه های کلیدی : توکسوپلاسما گوندی, سرواپیدمیولوژی, خراسان شمالی, دختران دانشجو, الیزا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.