مکان یابی ایزوفرم اندوتلیالی آنزیم سنتزکننده نیتریک اکساید (eNOS) در بافت بیضه مردان مبتلا به آزواسپرمی انسدادی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-5-2_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معرفت غفاری نوین

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، تهران، ایران

فرهنگ عابد

بیمارستان مهدیه تهران. مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروی، تهران، ایران

فاطمه کیانی

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

خدیجه فوقی

دانشکده پزشکی، دپارتمان علوم تشریحی، تهران، ایران

چکیده

چکیده زمینه وهدف: یکی از علت های ناباروری با علل مردانه آزواسپرمی انسدادی می باشد که این اختلال جزء اختلالات پس بیضوی (post testicular) می باشد. طبق مطالعات مشابهی که قبلا صورت پذیرفت بیماران آزواسپرمی مقادیر متفاوتی از بیان آنزیم eNOSرا از خود نشان می دهند. به همین دلیل بر آن شدیم که به بررسی بیان آنزیم eNOS در بیماران آزواسپرمی انسدادی بپردازیم. مواد و روش کار: در این مطالعه موردی –شاهدی تعداد ۱۰ نفر درگروه آزواسپرمی انسدادی و ۷ نفر در گروه کنترل (از مردان بارور) که جهت درمان و یا تشخیص ناباروری به مراکز نازایی مراجعه نمودند وارد مطالعه شدند. ضمن کسب رضایت نامه کتبی از هر دوگروه تحت عمل بیوپسی بیضه قرارگرفتند. سپس نمونه ها به روش ایمونوهیستوشیمی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: آنزیم eNOSدر سلول های لایدیگ و سلول های سرتولی در ه ردو گروه بیان شدند ولی در سلول های زایای نرمال دیده نشد. تنها تفاوت بارز بیان آنزیم eNOS در سلول های سرتولی بوده است که این بیان در گروه انسدادی بیشتر از کنترل بوده است. این نتایج ازلحاظ آماری معنی داربوده است )۰۰۱/۰ (P< نتیجه گیری: سلول های سرتولی و ارتباط متقابل این سلول ها با سلول های زایای توبول سمی نیفر احتمالا نقش بالقوه مهمی را در کیفیت اسپرم و نهایتا وقوع یک باروری موفق برعهده دارد.

کلیدواژه ها

Keywords: Immunohistochemestry, eNOS, Obstructive azoospermy, Nitric oxide, واژه های کلیدی: آزواسپرمی انسدادی, نیتریک اکساید, eNOS, ایمونوهیستوشیمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.