اثرات ضد باکتریایی عصاره آبی سیر بر روی باکتری های شایع عامل اسهال درشرایط آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-7-2_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم قدیمی پور

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه جنوب غرب کشور،

سعید صدیق اعتقاد

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

رقیه چلنگر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات اهواز

مهدی علیپور یگانه

دانشگاه ارومیه

بابک خدیری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

غلامرضا افکاری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

زمینه و هدف: سیر با نام علمی Allium sativum، دارای اثرات ضد میکروبی طبیعی بوده و برای مقابله با عوامل عفونت زا استفاده می شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر غلظت های مختلف عصاره آبی پودر سیر (AEGP) و عصاره آبی قرص سیر (AEGT) بر روی سه باکتری سالمونلا تیفی موریوم، شیگلا دیسانتریه و اشرشیا کولی در شرایط آزمایشگاهی (in vitro) می باشد. مواد و روش کار: در این مطالعه، عصاره های آبی سیر بر اساس روش Bakri و Douglas تهیه گردیدند. همچنین برای تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی(MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی(MBC) این عصاره ها از روش استاندارد لوله ای (Standard Tube Test) استفاده شد. یافته ها: MIC دو عصاره AEGP و AEGT بر روی سالمونلا تیفی موریوم، شیگلا دیسانتریه و اشرشیا کولی به ترتیب ۵/۱۲، ۵/۱۲، mg/ml۲۵/۶ و ۴۰، ۴۰، mg/ml۲۰ بدست آمد. MBC این عصاره ها بر روی سه باکتری مورد مطالعه به ترتیب ۲۵، ۲۵، mg/ml۵/۱۲ و ۸۰، ۸۰، mg/ml۴۰ بود. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، در شرایط آزمایشگاهی اثر ممانعت کنندگی و فعالیت باکتری کشی AEGP بر روی هر سه باکتری تحت آزمایش بطور معنی داری بیشتر از AEGT می باشد )۰۵/ ۰ (P< . نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره آبی سیر (AEG) بخصوص عصاره آبی حاصل از پودر سیر تازه، در شرایط آزمایشگاهی دارای اثرات ضد میکروبی قابل توجهی بر روی میکروارگانیسم های تحت آزمایش عامل اسهال بوده و پیشنهاد می شود جهت بررسی اثرات این عصاره در شرایط درون تنی (in vivo) و انجام ارزیابی های بالینی، مطالعات بیشتری صورت پذیرد

کلیدواژه ها

Garlic aqueous extract (GAE), Allicin, Diarrhea, عصاره آبی سیر (AEG), آلیسین, باکتری های شایع عامل اسهال, حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC), حداقل غلظت باکتری کشی (MBC).

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.