تاثیر مصرف عسل بر سطوح گلوکز، فروکتوز آمین و انسولین در حیوان دیابتی شده با استرپتوزوسین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-7-4_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمدی منش

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی

حسن مظفری خسروی

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی

علی اصغر وحیدی نیا

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان

سعید دعائی

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

ایرج صالحی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان

چکیده

زمینه و هدف: انتخاب جانشین هایی مناسب در برنامه غذایی بیماران دیابتی یکی از راهبردهای مهم درمان دیابت می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر انواع عسل بر سطوح گلوکز، انسولین و فروکتوز آمین موش های دیابتی است. مواد و روش کار: این مطالعه از نوع تجربی بوده است که بر روی نمونه حیوانی انجام شده است. در این مطالعه از ۶۴ موش با نژاد ویستار استفاده شد که به ۸ گروه ۸ تایی تقسیم شدند. از ۳ نوع عسل گون، اقاقیا و عسل ندوشن یزد در ۳ گروه از موش های دیابتی و ۳ گروه از موش های سالم استفاده گردید. ۲ گروه نیز به عنوان گروه های شاهد سالم و دیابتی در نظر گرفته شدند. جهت مقایسه میانگین گروه ها از روش آزمون آنالیز واریانس یکطرفه استفاده شد. یافته ها: اختلاف قند خون موش های دیابتی و سالم در گروه های دریافت کننده انواع عسل معنادار نبود. سطوح فروکتوز آمین نیز در گروه های دیابتی و سالم تفاوت معنی داری نداشت. از سوی دیگر مصرف عسل باعث افزایش معنی دار سطح انسولین در گروه موش های سالم گردید. نتیجه گیری: مطالعه ی حاضر نشان داد که سه نوع عسل مورد استفاده تاثیری بر قند خون و سطوح فروکتوزآمین سرم موش های دیابتی و سالم ندارند ولی باعث افزایش سطح انسولین سرم می شوند. با توجه به یافته های مطالعه ی حاضر می توان پیشنهاد نمود که عسل یک شیرین کننده ی طبیعی کم خطر و حتی مفید می باشد. واژه های کلیدی: عسل، دیابت، گلوکز، فروکتوز آمین و انسولین

کلیدواژه ها

Honey, glucose, Diabetes, fructosamine, insulin, عسل, دیابت, گلوکز, فروکتوز آمین و انسولین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.