بررسی شیوع عفونت ها در بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوی سیستمیک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-5-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 27
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیبه سادات شاکری

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

محمدحسن جوکار

دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

فاریا جعفرزاده

استادیار دانشگاه علوم پزشکی بجنورد، بجنورد، ایران

سجاد نور شفیعی

دانشگاه علوم پزشکی بجنورد، بجنورد، ایران

سعید اخلاقی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایراندانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

چکیده زمینه و هدف: بیماری لوپوس اریتماتوی سیستمیک یک بیماری مزمن است که تقریبا تمام ارگانهای بدن را درگیر می کند. کورتیکو استرویید ها و داروهای سرکوب ایمنی از درمانهای رایج است که همراه با عوارض فراوان بخصوص عفونت می باشد. در این مطالعه به بررسی شیوع و همچنین نوع عفونت با نوع درمان می پردازیم. مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی مقطعی ۹۴ بیمار مبتلا به لوپوس اریتماتوتی سیستمیک مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا در سال ۱۳۸۴ هجری شمسی به صورت تصادفی انتخاب و تحت نظر قرار گرفتند. این ۹۴ بیمار مراجعه کننده به بخش داخلی روماتولوژی، به صورت تصادفی تحت معاینه و تستهای تشخیصی آزمایشگاهی قرار داده و مرحله فعالیت بیماری در آنها ارزیابی گردید. اطلاعات دارویی مرتبط با نوع و دوز مصرفی بیماران نیز ثبت گردید. یافته ها: از این تعداد (۸۱ نفر) ۲/۸۶% زن و (۱۳ نفر) ۸/۱۳% مرد بودند. میانگین سنی در مجموع ۴/۹ ± ۱۲/۲۸ سال بود. از بیماران مورد مطالعه در ۳۴% (۳۲ نفر) تشخیص عفونت وجود داشت. نتیجه گیری: شیوع عفونت در بیماران لوپوسی و الگوی شیوع پاتوژن، نوع پاتوژن و محل درگیری در بیماران مطابق با دیگر نقاط دنیاست. افزایش دوز استروئید با افزایش شیوع عفونت همراه می باشد.

کلیدواژه ها

Key words: systemic lupus erythematous, corticosteroids, infection, واژه های کلیدی: لوپوس اریتماتوی سیستمیک, داروهای سرکوب ایمنی, عفونت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.