بررسی میزان ید نمک های یددار بازار کاشان در سال ۱۳۸۹

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-5-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح الله دهقانی

دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

ایران زرقی

، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

طیبه حاجی جعفری۳

دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

مریم فلاح نیا

دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

مریم سادات حسینی رهقی

دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

چکیده

چکیده زمینه و هدف: ید یکی از ریز مغذی های ضروری برای حیات است و کمبود آن از مهمترین عوامل تهدید کننده سلامت بشر می باشد. هدف ما از این پژوهش بررسی میزان ید در نمک های موجود در بازار شهرستان کاشان در شش ماهه ی دوم سال ۱۳۸۹ و مقایسه آن با استاندارد و ارائه پیشنهادات مناسب برای رفع مشکل احتمالی می باشد. مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی ۱۳ مارک نمک یددار فروشگاه های شهرستان کاشان که در سطح کشور تولید و توزیع شده بود مورد بررسی قرار گرفت. میزان ید این نمونه ها با سه بار تکرار در آزمایشگاه شیمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با روش تیتراسیون براساس متد فارماکوپه بریتانیا اندازه گیری شد. یافته ها : از۱۳ مارک نمک یددار موجود در بازار ۸ مارک نمک (۶۱.۵۳ درصد) در محدوده قابل قبول(ppm۵۰-۳۰) بود و ۵ مارک نمک (۳۸.۴۶ درصد) خارج از محدوده قابل قبول بود که همه نمونه های دارای ید خارج از محدوده قابل قبول در محدوده کمتر از حداقل قابل قبول (ppm۳۰) بود و نمک یدداری با میزان ید بیشتر از حداکثر محدوده نبود. نتیجه گیری: یافته های حاصل از این پژوهش نشان می دهد، نمک های موجود در بازار حاوی میزان ید استاندارد نیستند. لذا با توجه به اهمیت این موضوع نظارت مستمر بر تولید و توزیع به موقع نمک های یددار ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

Key words: Iodized salts, market, salt marks, Kashan., واژه های کلیدی: نمک یددار, بازار, مارک, کاشان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.