حذف باکتری اشرشیاکلی از آب های آلوده با استفاده از سیستم الکتروشیمیایی دو قطبی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-7-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 88
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل حسن بیکی

عباس رضایی

حسین معصوم بیگی

هوشیار حسینی

چکیده

زمینه و هدف: حضور میکروارگانیسم­های مختلف بویژه پاتوژن­های انسانی در آب آشامیدنی مشکلات بهداشتی فراوانی را برای انسان ایجاد می نماید. به همین علت گندزدایی آب همواره یکی از اصلی­ترین مراحل تصفیه آب آشامیدنی می­باشد. باکتری اشرشیاکلی به عنوان شاخصی مناسب در تعیین کیفیت میکروبی آب و انجام گندزدایی مناسب شناخته شده است. فرآیندهای الکتروشیمیایی از جمله روش­های توانمند در حذف آلاینده­ها می­باشند که توجه زیادی بویژه در حذف آلاینده های میکروبی به خود جلب کرده­اند که این امر به دلیل اثرات زیست­محیطی اندک، سهولت استفاده و هزینه نسبی پایین آن می­باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی عملکرد سلول الکتروشیمیایی با پیکربندی دو قطبی در حذف باکتری اشرشیاکلی از آب و نیز بررسی اثر پارامترهای مختلف بر کارآیی آن می­باشد. مواد و روش کار: پس از ساخت راکتور کشت خالص باکتری اشرشیاکلی، کارایی فرآیند در حذف باکتری اشرشیاکلی تحت تاثیر پارامترهای دانسیته جریان، حمایت­کننده الکترولیتی و جمعیت اولیه باکتری مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: بهترین کارآیی سیستم در دانسیته جریان  mA/cm۲۶، غلظت ۲۵/۰ گرم بر لیتر NaCl و  Na۲SO۴به عنوان حمایت­کننده الکترولیتی و جمعیت باکتریایی cfu/ml ۱۰۰ حاصل گردید. نتیجه گیری: با افزایش دانسیته جریان تا میزان  mA/cm۲۶، راندمان حذف باکتری به مقدار چشمگیری افزایش می یافت. در مرحله بررسی اثر نوع و غلظت حمایت کننده الکترولیتی، با افزایش غلظت NaCl تا حدی مشخص، کارآیی حذف اشرشیاکلی افزایش قابل توجهی نشان داد، اما چنین پدیده ای در مورد Na۲SO۴ مشاهده نگردید. با افزایش جمعیت اولیه باکتری اشرشیاکلی، به مدت زمان بیشتری برای رسیدن به حذف کامل این باکتری نیاز است. واژه های کلیدی: الکتروشیمی، اشرشیاکلی، دو قطبی، آب آلوده

کلیدواژه ها

Electrochemical techniques, Escherichia coli, Polluted water, الکتروشیمی, اشرشیاکلی, دو قطبی, آب آلوده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.